Hoppa till innehåll

Publicerad 2019-11-08

Årets kulturpristagare och kulturstipendiat är utsedda!

Stort grattis till Bengt Hult och Olivia Lundberg. De tilldelas kulturpris respektive kulturstipendium av kultur- och fritidsnämnden i Vänersborgs kommun.

Kulturpris 2019

Motivering: ”Bengt Hult är verksam i Vargön med stort engagemang och arbete som fritidsmusiker, vilket finns dokumenterat i den minnesskrift som han skrev och lät ge ut för nio år sedan: "Blåsmusiken i Västra Tunhem - 90 år". Han har också bidragit aktivt med att leda och utveckla drillflicksverksamheten i Vargön. Förutom musiken och historiken kring den har han, delvis i samarbete med flera ortsbor, gjort en diger beskrivning av "Mellomberga rote”, som är bygden mellan Halle- och Hunneberg. I detta projekt har han varit den drivande kraften i framskaffandet av foton, fakta och skrönor.”

Bengt Hult

Kulturstipendium 2019

Motivering: ”Olivia Lundberg är frilansande artist från Vänersborg, då ofta med artistnamnet Mary Mi. Hon är också verksam som musikproducent. Hennes nästa mål är att åka ut i Europa med sitt band. Hon får stipendiet för att kunna finansiera en bokare som ska ha god kontakt med arrangörer i Tyskland och angränsande länder samt kan planera rutten tillsammans henne och bandet.”

Olivia Lundberg

Priset och stipendiet kommer att delas ut i samband med Polstjärneprisets konsert i Vänersborgs kyrka lördag 4 januari 2020.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se