Hoppa till innehåll

Publicerad 2019-11-08

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Årets kulturpristagare och kulturstipendiat är utsedda!

Stort grattis till Bengt Hult och Olivia Lundberg. De tilldelas kulturpris respektive kulturstipendium av kultur- och fritidsnämnden i Vänersborgs kommun.

Kulturpris 2019

Motivering: ”Bengt Hult är verksam i Vargön med stort engagemang och arbete som fritidsmusiker, vilket finns dokumenterat i den minnesskrift som han skrev och lät ge ut för nio år sedan: "Blåsmusiken i Västra Tunhem - 90 år". Han har också bidragit aktivt med att leda och utveckla drillflicksverksamheten i Vargön. Förutom musiken och historiken kring den har han, delvis i samarbete med flera ortsbor, gjort en diger beskrivning av "Mellomberga rote”, som är bygden mellan Halle- och Hunneberg. I detta projekt har han varit den drivande kraften i framskaffandet av foton, fakta och skrönor.”

Bengt Hult

Kulturstipendium 2019

Motivering: ”Olivia Lundberg är frilansande artist från Vänersborg, då ofta med artistnamnet Mary Mi. Hon är också verksam som musikproducent. Hennes nästa mål är att åka ut i Europa med sitt band. Hon får stipendiet för att kunna finansiera en bokare som ska ha god kontakt med arrangörer i Tyskland och angränsande länder samt kan planera rutten tillsammans henne och bandet.”

Olivia Lundberg

Priset och stipendiet kommer att delas ut i samband med Polstjärneprisets konsert i Vänersborgs kyrka lördag 4 januari 2020.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se