Hoppa till innehåll

Publicerad 2020-01-15

Invigning Göteborg Film Festival 2020

Traditionsenligt invigs Göteborg Film Festival under högtidliga former på biograf Draken i Göteborg. Och på ett 30-tal till biografer runt om i Västsverige! Självklart ska vi ha filmfest i Vänersborg.

Göteborg Film Festival bjuder återigen in alla biografer i Västsverige att vara med och visa årets invigningsceremoni och film. Under ceremonin delas årets hederspris ut, invigningstal av kulturministern, festivalens konstnärliga ledare och skaparna bakom årets invigningsfilm presenterar sin film.

Lyssna på Kultur- och demokratiminister Amanda Linds invigningstal och se när årets nordiska hederspris delas ut till ingen mindre än Stellan Skarsgård.

Efter en högtidlig start på festivalen är det dags för film! Det blir en svensk världspremiär med filmen Psykos i Stockholm av Maria Bäck med Josefin Neldén i huvudrollen (känd från Vår tid är nu). Du blir en av de första som får se en av de tävlande till det prestigefyllda priset Dragon Award Best Nordic Film.

Årets konferencier är Amie Bramme Sey, känd från På Spåret och Raserietpodden.

Invigningsfilm: Psykos i Stockholm
Förfilm: Magnus är sexistlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Filmfestivalen invigs fredag 24 janauri.

Kl. 17.00 Insläpp och mingel i entrén.Vänersborgs Filmstudio finns på plats för att hälsa er välkomna och det bjuds på alkoholfri cider och tilltugg till filmbesökarna. Adress: Residensgatan 5. 

Kl. 17.30 Invigningsceremonin startar.

Förköp på huvudbiblioteket eller via telefon 0521-72 14 11. Det går även att köpa biljett i entrén den 24 januari, i den gamla härliga biljettkassan, på Stora biografen. Läs mer om Göteborg Film festival här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se