Hoppa till innehåll

Publicerad 2020-11-16

De är årets kulturstipendiat och kulturpristagare

Porträtt på årets Kulturpristagare och kulturstipendiat

Malin Beckman och Linnéa Talp

Grattis till Malin Beckman och Linnéa Talp som tilldelas årets kulturpris respektive kulturstipendie av av kultur- och fritidsnämnden i Vänersborgs kommun.

Kulturpris

En enig nämnd tilldelar tecknaren och bildläraren Malin Beckman årets kulturpris. Priset består, förutom äran, av ett diplom och en bronsstatyett skapad av vänersborgskonstnären Yvonne Swahn. Malin Beckman blir den nionde pristagaren i ordningen som får ta emot denna statyett, vilken finns i en upplaga om totalt tio exemplar.

Motivering kulturpris

” Pristagaren, som är verksam i Vänersborg, är en fantastisk tecknare och humoristisk, detaljerad och skicklig skildrare av livet och händelser i vardagen med bilder att bli glad av att titta på. Hon färdigställer nu en almanacka för nästkommande år. Malin har gått på dövgymnasiet i Örebro med inriktning bild och arbetar nu som bildlärare på Vänerskolan i Vänersborg, där hon tidigare varit elev.”

Kulturstipendium

Gällande kulturstipendium valde nämnden att premiera Linnéa Talp som är artist, kompositör och producent. Stipendiaten får ett diplom och 16 000 SEK.

Motivering kulturstipendium

” Linnéa Talp får stipendiet för arbetet med komposition och inspelning av en skiva ”Arch of motion”. Hennes intention utgörs av att verka i ett gränsland och arbetet syftar till ett utforskande av närvaro, ett undersökande av rum och plats genom ett uppmärksamt lyssnande. Hon vill skriva musik som utgörs av långa, långsamt föränderliga instrumentala partier, musik med utrymme för subtila skiftningar i ljudbilden och med möjlighet till konstanta flöden och integrerad sång. Hon tycker om att arbeta i projektform och har sedan hösten 2019 arbetat som kompositör av ett dansverk tillsammans med olika kulturutövare.”

Prisceremoni

Såväl pris som stipendium delas ut senare på grund av rådande restriktioner.

Kontakt

För mer information kontakta utvecklingsledare Marie-Louise Olers.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se