Hoppa till innehåll

Publicerad 2021-11-10

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Kulturveckan i Vänersborg bjöd på ett fyrverkeri av upplevelser

Med hela 141 genomförda programpunkter under 16 dagar bjöd Kulturveckan vänersborgarna på kulturupplevelser i mängder.

Kulturveckan fick en fantastisk start med invigningstal av kommunalrådet Benny Augustsson, följt av fullsatt konsert med artisten Tusse på Skräcklan. Medan höstsolen sjönk ner över Vänern dansade och sjöng publiken på 2 000 besökare.

Musikälskare hade många konserter att välja på. Klassisk musik, synthpop, orkestermusik, jazz och rock samsades på kommunens olika scener. Lokala konstföreningar och enskilda konstnärer såg till att konstintresserade hade otaliga vernissager och utställningar att besöka. Intresserade kunde till och med själva prova på att bland annat trycka grafik. Men det var inte bara musik och konst i programmet, Kulturveckan bjöd även på föredrag, filmvisningar, teaterföreställningar och mat från olika kulturer.

Kultur för unga

För kommunens barn och unga fanns det en rad aktiviteter att ta del av, särskilt under höstlovet. En höjdpunkt var dansfestivalen VBG Dance Festival som inleddes inför en fullsatt teater med ytterligare 500 visningar under livesändningen på Vänersborgs kommuns webb-TV. Kanske såg vi K-pop dans för första gången på scen i Vänersborg? Kulturveckan under höstlovet bjöd även på grafik- och teckningsworkshops, spelkulturer, spökjakt på museet, teaterföreställningar och musikkonserter.

En kulturvecka tillsammans med det lokala kulturlivet

Det är de ideella krafterna som ger bredd och gör Kulturveckan möjlig. Totalt medverkade ett 30-tal kulturföreningar, studieförbund och kulturaktörer tillsammans med kultur och fritidsförvaltningens verksamheter i genomförandet. Föreningslivet och enskilda aktörer har prövats hårt när det publika kulturutbudet och arrangemang pausats, ställts in eller skett på distans under pandemin. Därför blev Kulturveckan 2021 på många sätt en behövlig energiinjektion och del av återstarten av det lokala kulturlivet.

Du som besöker, upplever och konsumerar kultur är väldigt viktig för att kulturlivet ska kunna återgå och blomstra på nytt. Du och dina nära behövs! Även om Kulturveckan är slut för denna gång så finns det många fina arrangemang att uppleva och ta del av under det resterande året, och nästkommande.

Ta chansen, vi ses i publiken!

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se