Hoppa till innehåll

Publicerad 2022-05-12

Pilgrimsleden är invigd

Idag knöts ett symboliskt band utanför Residenset i Vänersborg. Ett band som symboliserar att nu är etapp 10 av Pilgrimsleden färdigmärkt och Pilgrimsled Dalsland och Pilgrimsled Göta älv är sammanbundna.

Etapp 10 av Pilgrimsleden mellan Trollhättan och Vänersborg är nu färdigmärkt och det firades i trädgården utanför Residenset i centrala Vänersborg vid lunchtid idag. Kärleksstigen, som etappen också kallas, binder därmed samman Pilgrimsled Dalsland med Pilgrimsled Göta älv. I praktiken kan man därmed gå på skyltad väg till Santiago de Compostela i Spanien och till Trondheim (Nidaros) i Norge.

- Det är väldigt roligt att vi nu har kunnat knyta ihop de här två lederna och att alla vandringssugna kan gå på uppmärkt väg genom hela Göta älvsområdet och Dalsland, säger Per-Ola Rasmussen, projektledare på Vänersborgs kommun.

Bandknytningen utfördes av Mats Andersson, kommunalråd och Lena Tegenfeldt, kommunchef i Vänersborgs kommun. På invigningen fanns också representanter från Vänersborgs kommun, Trollhättan Stad, Svenska kyrkan och Västra Götalandsregionen.

För mer information om projektet, kontakta
Per-Ola Rasmussen, 0521-72 21 28,
per-ola.rasmussen@vanersborg.se

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se