Hoppa till innehåll

Publicerad 2022-10-26

Kulturveckan är igång!

Under måndagskvällen invigdes Kulturveckan 2022 i Festsalen i Folkets hus. Årets tema är gemenskap, och nytillsatta verksamhetschefen för kultur, Ida Svanberg invigningstalade. I sitt tal uppmuntrade hon alla att uppleva något under Kulturveckan som man inte tagit del av innan.

Vänersborgs kommunkoreografer hade världspremiär av en nyskapad dansfilm och bibliotekschefen Ann Dahlman berättade om det nyrenoverade huvudbiblioteket och den stundande invigningen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. En varm och trevlig stämning spred sig, och besökarna minglade runt kring kulturupplevelser, ostbricka och alkoholfri cider.

Konsthallen höll extraöppet, Centrumvärdarna bjöd på popcorn och kvällen avslutades med reggaetoner när bandet Fablernas Värld bjöd på skönt gung.

Kulturveckan pågår från 24 oktober till 6 november och görs tillsammans med ett 40-tal föreningar, studieförbund, kulturaktörer och enskilda konstnärer.

Den stora höjdpunkten är att vi gör det tillsammans – och i gemenskap med dig som besöker Kulturveckan.

Några guldkorn i programmet som sticker ut eller är nya för i år är att arkitekturkritikern och journalisten Mark Isitt, känd från Stadsinspektion på Sveriges Radio och Grand design på TV4, kommer hålla föredrag om Vänersborg stadskärna och stadsplanering på Vänersborgs Museum. Antik- och konstexperten Bo Knutsson, även han känd från teve håller föredrag om glaskonst i den pågående glaskonstutställningen av BarrOLéven i Vänersborgs konsthall. Det blir världsmusikkonsert med The Bosphorus Orchestra från Göteborg, och Clowner utan gränser besöker Restad gård. Prova på att baka bröd på gammalt vis eller upplev orgelmeditation i Vänersborgs kyrka. Dramafilmen ”Filmtjuven”, är Indiens bidrag till årets Oscar visas på Stora biografen.

Det finns dessutom många kulturarrangemang för våra barn och ungdomar under höstlovet som infaller på Kulturveckans andra hälft Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Här kan du ta del av Kulturveckans program i sin helhet.

Varmt välkomna!

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se