Hoppa till innehåll

 

Kultur- och fritidsförvaltningens nyhetsbrev februari 2021

Ett urval av kultur och fritidsupplevelser i Vänersborg under februari 2021. På grund av nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten kan ändringar i utbudet ske med kort varsel.

Mentorsdag för framtidens jazzmusiker

Poträttbilder på Amanda och Joel

Amanda Sedgwick och Joel Lyssarides

Jazz Mentors Day är en satsning från Vänersborg Jazz Academy på utveckling och utbildning för musikstuderande som vill hitta sin egen röst och vision. Mentorsdagarna för samman studerande och montorer från jazzeliten i världens alla hörn.

Den 28 februari hålls en kostnadsfri onlinesession med de prisade och framträdande jazzmusikerna Joel Lyssarides och Amanda Sedgwick. Föranmälan krävs.

Läs mer om Jazz Mentors Day på jazzakademins hemsida

Ny enhetschef för fritidsgårdar och badhus

Eleonor Artfors

Eleonor Artfors

Kultur- och fritidsförvaltningen har fått en ny enhetschef som heter Eleonor Artfors. Eleonor ansvarar för fritidsgårdarna och Hallevibadet.

Ett stort matlagningsintresse gjorde att hon var nära att slå sig på kock-yrket, men sedan tog intresset för människor överhanden och hon utbildade sig till fritidsledare vilket var henne yrke i många år.

Eleonor har också erfarenhet av chefsrollen såväl inom kultur- och fritidssektorn som andra kommunala förvaltningar och har undervisat på fritidsledarutbildningen på Göteborgs Folkhögskola.

Träffa fritidsledare online

Fritidsledare sitter vid datorn

I spåren av pandemin har fritidsgårdarna i Vänersborg öppnat en digital mötesplats för stadens unga. På mötesplatsen kan besökare prata med fritidsledare och andra ungdomsarbetere, få hjälp med läxor, spela spel samt delta i aktiviteter och tävlingar på distans.

Den digitala mötesplatsen på Discord Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har tillsvidare öppet samma tider som den fysiska fritidsgården normalt har, vilket är tisdag till torsdag klockan 15.00-22.00 samt fredagar och lördagar 15.00-23.00.

Följ fritidsgårdarna på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för senaste nytt om vad som händer på den digitala mötesplatsen.

Intervjuer med konstnärerna från Nordic Telling

Intervju över videosamtal mellan konsthall och konstnär

I samband med utställningen Nordic Telling publicerar Vänersborgs konsthall intervjuer med de fem medverkande konstnärerna. I intervjuerna får du ta del av konstnärernas egna tankar kring sitt konstnärskap och sina verk samt hur dom själva tänker kring Nordic Telling.

Eeva Hannula

https://www.youtube.com/watch?v=Rovg0iKLp74 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Borghild Rudjord Unneland

https://www.youtube.com/watch?v=dCKTAgS6Ikg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ólöf Einarsdóttir

https://www.youtube.com/watch?v=QvNpBh-dCgc Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

De andra två intervjuerna publiceras inom kort.

Kultur- och fritidsförvaltningen flyttar in i kommunhuset

Flyttlass utanför kommunhuset

I månadsskiftet januari/februari lämnade kultur- och fritidsförvaltningens ledningsgrupp och administration tidigare kontor i Vänerparken för att flytta in i kommunhuset.

När smittspridningen har minskat är du välkommen att besöka oss genom att anmäla dig i kommunhusets reception.

Både inom- och utomhusaktiviteter möjliga för barn och unga

Barn som spelar inomhusfotboll

Barn och unga födda 2005 och senare har från och med 25 januari möjlighet till både inom- och utomhusverksamheter i kommunala anläggningar. Samtidigt beslutade kommunen att öppna utomhusanläggningar för organiserade aktiviteter för alla åldrar under förutsättning att aktiviteterna genomförs på ett smittsäkert sätt. Föreningarna har ansvar för att alla restriktioner följs.

- Det känns jätteroligt att kunna öppna alla våra kultur- och fritidsverksamheter för barn och unga, säger kultur- och fritidschef Anna Svensson. Extra glädjande är att takten på smittspridningen minskat så att vi även kan hålla utomhusanläggningar öppna för vuxna. Kultur- och fritidsverksamheter är jätteviktiga för att människor ska må bra. Därför är det tråkigt att verksamheter behövt vara stängda ett tag och extra roligt när de nu kan öppna igen.

Håll dig uppdaterad kring Vänersborgs kommuns information om coronaviruset

Nyhetsbrevet publiceras av kultur- och fritidsförvaltningen i Vänersborgs kommun. Det presenterar ett urval av förvaltningens publika verksamhet under aktuell månad.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

E-post myndigheten:
kulturfritid@vanersborg.se