Hoppa till innehåll

Sommarscen 2019

Kultur och fritid presenterar Sommarscen med över 100 kulturarrangemang. Varmt välkommen att uppleva och mötas i Vänersborg. De flesta arrangemangen har dessutom fri entré! Läs mer om Sommarscen i vår bilaga.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Det blir musik vid Skräcklestugan varje tisdagskväll kl. 19.00, med start 11 juni- 20 augusti. De bjuds bland annat på countrydrottningen Inger Nordström, musikkårer, gobitar från Sven-Ingvars och finstämda stråkar.

Dessutom möter ni våra Kultursommarjobbare. Vänersborgs kommun erbjuder feriearbete med inriktning kultur. Missa inte våra duktiga ungdomar som arbetar med att spela teater, dansa, spela orkester och vara verksamma i sommarbiblioteket och sommarateljén och turnerar på olika platser i kommunen.

Om ni i sommar ser två snygga elcyklar med lådor komma farande runt om i kommunen så är det förmodligen biblioteken i Vänersborg som är ute på äventyr! Vänersborg bibliotek ansökte i höstas om bidrag från Kulturrådet med syftet att nå fler samt öka inkludering och delaktighet vilket bland annat resulterade i inköp av elcyklarna. De planerar att möta vänersborgarna ute på olika platser i kommunen i sommar.

Ta med dig familjen och kom till Kulturaxlen! I Plantaget möter vi professionella barnkulturföreställningar, kringaktiviteter och prova på. Vi ser framemot att uppleva föreställningen Sjung med Pettson och Findus. Yankho från Bolibompa kommer och dansar drakdansen, trollar och tävlar med familjerna. Det blir en nycirkusföreställning som letar efter den försvunna leken, och en dansföreställning som utgår ifrån Plantagets lekplats och där familjerna och barnens lek är en del av föreställning. Häftigt!

Konsthallen har öppen salong med temat födelsedag och två andra utställningar ska också visas under sommarmånaderna.

Sommarscen erbjuder också mycket musik. Jazz på Terrazz och Jazzfest. Det nya konceptet Morgonallsång i Plantaget med Nordisk sångfestival och avslutningsvis GöteborgsOperans besök den 21 juni.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Vänerparken 15

E-post myndigheten:
kulturfritid@vanersborg.se