Hoppa till innehåll

Publicerad 2020-01-13

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Vänersborg utsedd till dansant invigningsstad

I mars 2020 är det premiär för Step – en ny internationell dansfestival för barn och unga i Västra Götaland. Tisdag den 3 mars invigs festivalen i Vänersborg.

- Det bubblar av dans i Vänersborg. Med driv, tydliga mål och ett lustfyllt arbete ser vi hur dansen lyfter och utvecklas i kommunen. Vi är så glada att den första Step festivalen invigs just här, säger festivalarrangören Producentbyrån i ett pressmeddelande.

Invigningen hålls i Folkets hus i Vänersborg tisdag 3 mars, men redan utanför portarna, i Plantaget, kommer vi att mötas av dans i skymningen. Vi leds sedan in till den eleganta Festsalen där vi bland minglande människor, ballonger och bubbliga drycker får lyssna till invigningstalare men också uppleva dans. Vinnarna av VBG Dance festival – Go To Crew – och Musikskolans Vänersborg Speciallinje i dans uppträder. Till sist tar vi oss in till teatersalongen och ser föreställningen av och med det danska streetdanskompaniet Freestyle Phanatix.

- Vi är väldigt glada att vara en del av festivalen Step och ser fram emot att få internationella dansbesök till Vänersborg, berättar kommunens kultursekreterare Malin Haglund.

Fredag den 24 mars avslutas festivalen i Vänersborg. Huvudnäs Aulan gästas av ett belgiskt kompani. Föreställning Plock! från 4 år.

Biljetter till invigning och föreställningarna släpps 20 januari.

Läs mer om festivalen Step på deras officiella hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se