Hoppa till innehåll

Publicerad 2021-03-16

Aqua Blå ställs in även i år

Ballonger vid Sanden

På grund av pandemin tvingas vi ställa in sommarens stadsfestival Aqua Blå.

- Med gällande restriktioner går det inte att genomföra en Aqua Blå-festival med den mängd människor som besöker festivalen. Eftersom planeringstiden är relativt lång och att det är många olika partner inblandade är ett tidigt beslut nödvändigt. Därför har Vänersborgs kommun, tillsammans med sina samarbetspartners, tagit beslutet att ställa in årets Aqua Blå-festival, säger Stefan Leijon, evenemangsutvecklare på Vänersborgs kommun.

Aqua Blå-festivalen är Vänersborgs mycket omtyckta festival, som sedan starten 2006 har vuxit till upp emot 25 000 besökare varje år.

Det är Vänersborgs kommun som är arrangör, men evenemanget är ett samarbete mellan en mängd olika parter, där både näringslivets och föreningslivets engagemang är helt avgörande för festivalens lyckosamma genomförande.

Skapar omsättning
Aqua Blå-festivalen erbjuder aktiviteter för hela familjen med musik och underhållning från hela sju stycken scener i centrala Vänersborg.

Festivalen skapar upp emot 20 miljoner i omsättning, varav den största delen omsätts lokalt. Det blir såklart kännbart för alla parter att Aqua Blå behöver ställas in för andra året i rad, inte minst för vårt näringsliv.

Och föreningslivet går miste om ett värdefullt tillfälle att visa upp sin verksamhet och rekrytera nya medlemmar.

Kommunalrådet Benny Augustsson väljer att blicka framåt:

- Det är jättetråkigt att behöva ställa in Aqua Blå även i år men vi måste hålla i och hålla ut och blicka framåt mot en sensommar och höst som förhoppningsvis tillåter nya evenemang.

Kontakt:
Stefan Leijon 0521-72 14 35
stefan.leijon@vanersborg.se

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se