Hoppa till innehåll

Publicerad 2021-04-29

Föreningar kan söka medel för sommarlovsaktiviteter

Föreningar i Vänersborgs kommun uppmanas söka stöd för aktiviteter under sommarlovet via kultur- och fritidsförvaltningen.

För många barn och ungdomar har pandemin varit en tråkig och svår tid. Inte minst helger och lov. Regeringen och samarbetspartierna vill återinföra stödet för avgiftsfria sommarlovsaktiviteter för barn. Ett riktat statsbidrag på 200 miljoner kronor förväntas gå till Sveriges kommuner för sport- och kulturaktiviteter för barn mellan 6 och 15 år.

Stödet gick att söka mellan 2016 och 2019 och innebar väldigt många bra och roliga aktiviteter och upplevelser för barn och unga i Vänersborg.

Nu efterlyses föreningar som vill vara med och göra även 2021 till en aktiv och minnesvärd sommar för unga i Vänersborgs kommun.

Har ni förslag på aktiviteter som er förening vill genomföra?

För att söka fyller föreningen i en ansökan via formulär i Netigate. Sista ansökningsdag är 23 maj.

Gå till ansökan i Netigatelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I ansökan beskriver du aktiviteten och ger oss grunder för eventuell utbetalning av stöd för genomförande. När du fyller i ansökan ska du även ange

  • kontaktuppgifter
  • post/bankgiro
  • föreningens organisationsnummer.

Förutsättningar för stöd

De sökbara medlen finns under förutsättning att riksdagen fattar beslut om de 200 miljonerna. Besked beräknas komma i maj, men för att ha beredskap öppnar förvaltningen för ansökningar i förväg.

Alla ansökningar ska gå via formuläret. En ifylld ansökan är inte en garanti för stöd.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se