Hoppa till innehåll

Publicerad 2022-01-03

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Göteborg Film Festival invigs i Vänersborg

 Sekvens från filmen med två tjejer på en cykel vid kajkanten.

Den 28 januari invigs Göteborg Film Festival inte bara på Stora Teatern i Göteborg, utan i år äger invigningen rum simultant på biografer över hela landet.

Invigningen med med världspremiären av Christoffer Sandlers dramakomedi Så jävla easy going visas av Vänersborgs kommun i samarbete med den lokala kulturföreningen Vänersborgs Filmstudio på Stora biografen.

  • Visning: fredag 28 januari. Insläpp från klockan 16.30. Alkholfritt bubbel och snacks till besökarna. Eventuellt filmquiz att värma upp oss med. Invigningsceremonin startar kl. 17.30. Därefter visar vi spelfilmen.
  • Pris: 50 kr/person
  • Förköp: från 17 januari i biblioteketes tillfälliga utlämningsdisk i Kommunhusets foajé. Öppettider: måndag, onsdag, fredag klockan 13.00-15.00

Vi följer de nationella restriktionerna och begränsningarna vid arrangemang inomhus. I dagsläget gäller uppvisande att vaccinationsbevis vid entrén. Det är kultur- och fritidsnämnden i Vänersborgs kommun som ansvarar för den personuppgiftsbehandling som sker vid kontroll av vaccinationsbevis. Syftet med behandlingen är att leva upp till förordning (2021:8) om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19 och föreskrift HSLF-FS 2021:87. Inga personuppgifter kommer sparas. Kontakta kulturfritid@vanersborg.se vid eventuella frågor. Kontaktuppgifter till Vänersborgs kommuns dataskyddsombud finns på: https://www.vanersborg.se/personuppgifter 

Parallellt med festivalens digitala storsatsning lyfts biografrummets betydelse fram i en nationell manifestation för filmkonsten.

- Därför är vi oerhört glada att så många biografer kommer att visa invigningen och Så jävla easy going under kvällen den 28 januari. Vi vill att invigningen ska bli ett festligt fyrverkeri med filmpolitisk kraft, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

- Vi starar året traditionsenligt med att visa invigningsfilmen och invigningen av Göteborg Film Festival här i Vänersborg. Det är som vanligt ett häftigt program och vi hoppas att många vänersborgare är sugna på att se bra, nyskapande film, säger Malin Haglund, enhetschef kultur i Vänersborgs kommun.

Dramakomedin Så jävla easy going är baserad på en roman av Jenny Jägerfeld och handlar om 18-åriga Joannas vars hjärna är som en blinkande nöjespark under högsäsong, och för att funka normalt behöver hon ADHD-medicin. Som kostar pengar. Som inte finns eftersom hennes pappa är gravt deprimerad med en sjuklön som knappt täcker hyran. Joanna tvingas bli kreativ för att få fram pengar. Och mitt i allt dyker den charmiga och självsäkra Audrey upp, som får Joannas hjärta att fullkomligt explodera.

Så jävla easy going är en färgstark och charmig dramakomedi om förälskelse, neuropsykiatri och att festa i sommarnatten. Det kommer bli en romantisk rivstart för festivalen, sägerJonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se