Hoppa till innehåll

Publicerad 2022-08-02

Tack alla som gjorde Diggiloo så lyckat!

Över 5.000 personer i alla åldrar såg familjefesten Diggiloo i fredags 27 juli! Publiken var på ett gott humör trots att kön in var lång (men rörde sig snabbt).

Forum Vänersborg, som är den lokala avtalsparten till evenemanget, alla föreningar och många andra bidrog på olika vis till ett fantastiskt evenemang! Diggiloo-gänget var också mycket nöjda med den goda servicen och det vi hjälpte till med före, under och efter turnéns stopp här i Vänersborg.

· Allt flöt på fantastiskt bra, det är ju ändå en viss utmaning att ta in över 500 gäster extra till Sanden under några intensiva och hjärtliga timmar i fredags kväll, säger kommunens evenemangsutvecklare Stefan Leijon. De lyfte fram oss i spontana kommentarer som det stopp på turnén där det fungerat bäst hittills!

De från Vänersborgs Hockeyklubb och Diggiloo som jobbade i och utanför entrén gjorde ett fantastiskt jobb så att det löpte på förvånansvärt fort. Wargöns IK slet också hårt inne i restaurangområdet.

· Bilkön runt ”långkurvan” vid Sanden ringlade långsamt i säkert fem timmar vilket såklart påverkade all ”ordinarie” trafik. Hatten av för tålamodet av alla som skulle besöka området av annan anledning än Diggiloo, fortsätter Stefan Leijon. Renhållning, prylar, maskiner och personal som ordnat skyltning eller hjälpte till med att städa och snygga till på och runt Sanden. Allt detta imponerade verkligen på turnéns personal, och måste ju gjort ett superfint intryck på alla de besökare som kom till Sanden.

Det var väldigt många i publiken som inte är från Vänersborg. Kanske är detta evenemang, av alla evenemang, det som ger oss mest exponering, mest marknadsföring av vår fina stad? Många restauranger och butiker fick extra många kunder denna dag. Stefan Leijon avslutar med orden:

- Som sagt alla inblandade, ni gjorde allihop insatser som verkligen bidrog till att vi Tillsammans gjorde Vänersborg ännu mer Levande – Attraktiv och Hållbart.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se