Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-11-28

Du följer väl med till finalen på Polstjärnepriset?

När du har sett den rafflande delfinalen vill du inte missa den ännu mer spännande finalen där fyra unga musiker gör upp om segern.

Polstjärnepriset är inte bara Vänersborgs flaggskepp utan hela Sveriges mest prestigefulla tävling för musiker i åldern 14-18 år och finalen håller mycket hög nivå.

Vi vill nu påminna om möjligheten att följa med på den bussresa som Vänersborgs Musikförening anordnar i samband med Polstjärneprisets final. Självklart finns det andra sätt att ta sig dit, men musikföreningens buss är ett trevligt alternativ som tar dig ända fram till konserthusets entré och du får många att dela upplevelsen med.

Förutom de fyra finalisternas framträdanden får du också lyssna till Polstjärneorkestern, som utgörs av samtliga tävlingsdeltagare och alla som gått Polstjärnekursen – totalt cirka 70 unga musiker. De delar dessutom scenen med självaste nationalorkestern Göteborgs Symfoniker! Symfonikerna ackompanjerar även finalisterna när de framför sina tävlingsbidrag. Den lycklige vinnaren erhåller 50 000 kronor och får chansen att (i konkurrens med förra årets vinnare Alva Holm, som även hon framträder under finalen) bli uttagen som Sveriges representant i Eurovision Young Musicians 2018.

OBS! Sista anmälningsdag är söndag 10 december.

Anmälan sker till Peter Olsson tel. 0521-675 78,
e-post: pol.olsson@telia.com
Sista betalningsdag: 15 december till bankgiro 5322-8870 Vänersborgs Musikförening

Avresedag: lördag 6 januari 2018
Avresetid: Vänersborgs Resecentrum kl.12.00
Trollhättans stadshus kl. 12.20.
Beräknad hemkomst: före kl. 20.00.

Pris: 300 kronor inkl. buss (ingen medlemsrabatt). I priset ingår räksmörgås med bordsvatten och kaffe i Göteborgs Konserthus.