Hoppa till innehåll

Publicerad 2018-05-28

Alva Holm spelar med Göteborgs Symfoniker under nationaldagsfirande.

Alva Holm. Foto: Olle Gustafsson

2017 års vinnare av Polstjärnepriset Alva Holm, violin spelar tillsammans med Göteborgs Symfoniker, när de bjuder på en storslagen utomhuskonsert inför över 20 000 personer i Slottsskogen.

På den stora gräsmattan framför Björngårdsvillan kommer symfonikerna spela tillsammans med Alva. Dirigent är Anja Bihlmaier.

Alva kommer att framföra Saint-Saëns Introduktion och Rondo Capriccioso för violin och orkester.

- Det känns bra inför konserten, ser fram emot upplevelsen. Det känns jättekul att GSO vill spela med mig igen, och det blir fantastiskt att få spela ett helt, lite kortare verk. Det ska bli kul att se vilken slags konsert det blir - och det är sällan att jag spelar utomhuskonserter för allmän publik, så det ska bli väldigt intressant hälsar Alva Holm.

Konserten sker i Slottsskogen i Göteborg, onsdagen den 6 juni kl 14.00. Läs mer.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Alva Holm får återigen chans att spela med Göteborgs Symfoniker när de styr kosan mot Dalsland. Samma konstellation som spelade tillsammans under nationaldagsfirandet i Slottskogen spelar nu på Åmåls 375 års jubileum.

Konserten sker i Eventterminalen i Åmål, lördagen den 9 juni kl. 18.00. Läs mer.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster