Hoppa till innehåll

Publicerad 2018-12-11

Harpisten Johanna Ander Ljung höll vinnarkonsert i Vänersborg

Johanna Ander Ljung spelar extranummer efter vinsten i Polstjärnepriset 2018. Göteborgs Konserthus den 6 januari 2018. Foto: Olle Gustafsson

Det har blivit en tradition att vinnaren av Polstjärnepriset återvänder till Vänersborg för ännu ett framträdande.

I söndags var det dags för publiken i en fullsatt festsal på Folkets hus att få njuta av vinnaren från 2018, Johanna Ander Ljung, som musicerade på sin harpa. Hon spelade Morceau de Concert, Konsertstycke för soloharpa och orkester av Camille Saint-Saëns.
- Jag tycker mycket om det här stycket och det var en härlig känsla att få spela det tillsammans med orkester, tidigare har jag bara spelat det med pianoackompanjemang, säger Johanna efter konserten. Tack vare vinsten i Polstjärnepriset har jag fått möjlighet att framträda tillsammans med både Kungliga Filharmonikerna och Göteborgs Symfoniker och det är fantastiskt. Nu var det extra roligt att komma tillbaka till Vänersborg.

Under helgen höll Musikakademi Vänersborg kurserna Young String Academy och Young Wind Academy för unga talanger inte bara från Sverige utan även Norge och Danmark. Det var kursdeltagarna som bildade orkestern vid konserten. En av lärarna på kursen, klarinettisten Magnus Holmander, framförde sitt eget stycke Under the Bridge, så att publiken tappade andan. Ludvig Walter (cello), Annissa Gybel (violin), Oskar Back (trumpet) och Kristian Chojecki (cello) bjöd också på bejublade soloinslag.
Kanske att någon av dessa i framtiden kommer att kunna titulera sig Polstjärneprisvinnare?

Länk till P4 Västlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som sände en intervju med Johanna inför konserten i Vänersborg.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se