Hoppa till innehåll

Publicerad 2019-06-03

Polstjärnevinnaren är solist med Göteborgs Symfoniker

Ture Herrgårdh vid delfinalen i Folkets Hus festsal, Vänersborg

2019 års vinnare av Polstjärnepriset Ture Herrgårdh, trumpet, är solist med Göteborgs Symfoniker. Han medverkar under Nationaldagskonserten i Slottsskogen, som är en storslagen och uppskattad utomhuskonsert inför ca 35 000 personer.

Konserten sker på den stora scenen framför Björngårdsvillan. Ture kommer att framföra Oblivion av A. Piazzolla. Dirigent är Santtu-Matias Rouvali. Samma konstellation åker även till Alingsås som firar 400 år.

Det är inte första gången under Tures vinnarår som han har anlitas av självaste Nationalorkestern. Tidigare i vår spelade han som ordinarie trumpetare i orkestern när legendaren Herbert Blomstedt gästade Göteborgs Konserthus.

- Mitt vinnarår har varit ganska omtumlande hittills. Många har hört av sig för att gratta och varit jättesnälla. Vinsten har inneburit många tillfällen att spela och jag känner att jag har utvecklas väldigt mycket, säger Ture.

Polstjärnepriset och Göteborgs Symfoniker samarbetar sedan flera år tillbaka. Göteborgs Symfoniker är mycket måna om morgondagens musiker. Ett fruktbart samarbete oss emellan bidrar nu till att en Polstjärnevinnare återigen får chans att spela med Göteborgs Symfoniker.

Nationaldagen, 6 juni kl. 14.00–15.00 Slottsskogen, Göteborg.
Konsert, 8 juni kl. 15.00, Estrad, Alingsås.

Polstjärnevinnaren 2019, Ture Herrgårdh spelar sitt extranummer i Göteborgs Konserthus vid finalen den 6 januari

Göteborgs Symfoniker tillsammans med Polstjärneprisets symfoniorkester vid finalen den 6 januari i Göteborgs Konserthus

Foto: Polstjärnepriset/Olle Gustafsson

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se