Hoppa till innehåll

Publicerad 2019-11-08

Lovande start under Polstjärnedagarna

Polstjärnedagarnas deltagare. Klicka på bilden för att se den i större format. Foto: Polstjärnepriset/Olle Gustafsson.

Vilka dagar i Musikens hus!

Årets Polstjärnedagar innebar rekordmånga deltagare, som kom även från våra nordiska grannländer, inte minst från vår samarbetspartner Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Kursen levererade långt över 400 lektioner. 25 instruktörer var på plats för att arbeta och ge järnet i undervisningssituationerna med våra unga talanger. 

Förutom de arton ungdomar som deltar i själva tävlingen lockade Polstjärnekursen ett 90-tal unga musikanter. De har haft lektioner, spelat kammarmusik och orkester. Dessa höstdagar var bara ena halvan av Polstjärnepriset. I januari börjar själva tävlingen och då är det ovärderligt att ha fått coachning av Polstjärneinstruktörerna och repeterat de styckena som ska framföras vid kommande konserter.  

Polstjärnedagarna avslutades på bästa sätt, med en Vinnarkonsert. En mycket publikuppskattad konsert, där våra unga talanger spelade tillsammans med 2019 år Polstjärnevinnare Ture Herrgårdh.

- Helt otroligt att Polstjärnepriset hela tiden växer och utvecklas, säger tävlingsledaren Ulrich Kaatz. De unga tävlings- och kursdeltagarna blir bara bättre och bättre. Nu kunde vi hålla konserter redan efter tre kursdagar. Hur bra blir då inte tävlingen och alla konserter i januari? 

I januari är våra Polstjärnor tillbaka i Vänersborg och då är du välkommen att ta del av flera konsertertillfällen. 3 januari kl. 18.00 är det delfinal i Festsalen, Folkets hus, Vänersborg. 4 januari kl. 18.00 ger Polstjärnepriset en konsert i Vänersborg i kyrka. Finalen går av stapeln den 5 januari kl. 15.00 i Göteborgs Konserthus. 

Fredrik Ekdahl instruerar i fagott

Flöjtisten Gitte Marcusson är en av årets instruktörer

Cellisten Jakob Koranyi var i Vänersborg för att undervisa och föreläsa för våra unga talanger

Orkesterrepetition

Orkesterrepetition

Ture Herrgårdh, vinnare 2019 och många Polstjärnor under repetitionen av Vinnarkonserten

Samspel under Polstjärnedagarna

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se