Hoppa till innehåll

Publicerad 2020-08-27

Så blir Polstjärnepriset och Polstjärnekursen 2020/21

Bild på trumpetare

I år satsar NCM extra på Polstjärnepriset och Polstjärnekursen för att ge dig möjlighet att utvecklas ytterligare. Genom en kraftfull och flexibel mix av IRL- och online-aktiviteter vänder vi Coronarestriktioner och stängda gränser till din fördel. 300 kursdeltagare och 80 professorer och pedagoger har redan jobbat online med oss och använt våra avancerade, lätthanterliga tekniska applikationer.

29 oktober – 1 november: IRL och online

Bild på ung violinelev

In real life

Vi träffas IRL för ensemble- och orkesterspel och en del instrumentallektioner, om inte nya restriktioner träder i kraft. Vi kan dela upp oss: svenska deltagare och instruktörer i Vänersborg, danska dito i Köpenhamn och norska i Oslo. Den stora orkesterrepertoaren övar vi i versioner för mindre besättningar för att också i orkesterspelet kunna tillämpa samtliga regler och rekommendationer för hanteringen av Coronasmittan, inte minst avseende avståndet till och mellan blåsare.

Online

Vi träffas online över landsgränserna och möter internationella pedagoger och professorer

  • på vår zoom-plattform för alla instrumentallektioner/mästarklasser som ges online av NCM´s egna och Old Ox´/Aurora Music´s professorer, pedagoger och artister (se bifogad fil)
  • genom streaming och inspelning av utvalda lektioner, repetitioner och konserter, så att långväga kursdeltagare och allmänheten kan följa oss
  • för online-”orkesterspel” med dig som inte kan delta IRL - du kan öva med oss, även om vi inte kan höra dig. För kammarmusik/ensemble har vi en online-studio där du kan spela tillsammans med förinspelade stämmor.


2 – 6 januari: IRL och online

Bild på saxofonist

Höstens aktiviteter rustar oss för tävlings- och konsertdagarna i januari, oavsett om de genomförs IRL, online eller blandat. Exakt hur dessa dagar utformas bestäms under hösten.

Ännu fler utvecklingsmöjligheter

Bild på pianospelande händer
  • Övningsvideos och vår online-studio förbereder och utvecklar samspelet - i studion kan du till och med göra egna inspelningar tillsammans med dina spelkompisar
  • Om du antas till tävlingen eller kursen har du förtur till övriga kurser vid NCM 3 - 4 oktober och 5 - 6 december
  • Se även tidigare nyheter på hemsidan

*Självklart bevakar och följer NCM Sveriges samt övriga involverade länders anvisningar avseende Coronasmittan ytterst noggrant för att skydda deltagare, pedagoger och publik.