Hoppa till innehåll

Polstjärnepriset genomförs i samarbete med:

Bild Logga GSO

Samarbetet med Polstjärnepriset är otroligt fruktbart och viktigt för Göteborgs Symfoniker. Vi är glada, stolta och tacksamma över att få vara med i det här visionära och passionerade projektet. Polstjärnepriset bidrar både till att hålla konstarten levande och till att förnya den. De unga tävlande är nästa generations musiker och bland dem finns också nästa generation av anställda i Göteborgs Symfoniker. Tillväxten ger framtidstro åt oss som arbetar i och med orkestern idag. Vi vet att vi är förebilder. I vår roll ligger att inspirera och att dela med oss av vårt kunnande till de unga talangerna. Det gör vi gärna.
Sten Cranner, VD och konstnärlig chef

Vi är från Berwaldhallens sida mycket glada över samarbetet kring Polstjärnepriset. Sveriges Radios Symfoniorkester får här en möjlighet att ge unga musiker en skjuts i karriären, vilket vi ser som en viktig investering för framtiden. Berwaldhallen med Radiosymfonikerna har idag en omfattande barn- och ungdomsverksamhet, där vi möter unga som publik, musikanter och sociala varelser. Vi vet vilket hårt arbete som krävs för att bli professionell musiker och hoppas att vi får möjlighet att lyssna på några av de tävlande i Radiosymfonikerna i framtiden.
Helena Wessman, konserthuschef, SR Berwaldhallen

Ett av de viktigaste uppdragen för Kungliga Filharmonikerna är att introducera och inspirera barn och ungdomar att upptäcka den klassiska musiken. Vi vet att när lusten att spela ett instrument väl är väckt så tänds en låga som kommer att brinna livet ut. Genom breda och återkommande satsningar mot barn och ungdomar kommer det alltid kliva fram en grupp med särskilt stor begåvning för att spela ett instrument. Vi ser därför allt arbete mot barn och ungdomar som en angelägen investering i framtiden för den klassiska musiken. Det är därför med stor glädje Kungliga Filharmonikerna ser fram emot det inspirerande arbetet kring Polstjärnepriset.
Stefan Forsberg, VD och konserthuschef

Polstjärneprisets prispengar sponsras av:

Polstjärnepriset genomförs med stöd av:

Lars Salonen
Consult AB

Vänersborg Aurora Rotaryklubb