Hoppa till innehåll

 

Tävling 2022

Polstjärnepriset – för dig som vill:

  • tävla om sammanlagt 70 000 kr, soloframträdanden och kurs vid NCM
  • få lektioner, master classes och individuell handledning av fantastiska pedagoger
  • spela kammarmusik och i olika orkestrar
  • träffa unga musiker från Sverige och övriga Norden
  • skapa nätverk inför en karriär som musiker
  • framträda inför en entusiastisk publik, inte minst tillsammans med Göteborgs Symfoniker

Tävlingen vänder sig till ungdomar i åldern 14 – 18 år som spelar den klassiska musikens instrument: alla orkesterinstrument (förutom slagverk) samt piano.

Polstjärnepriset är uppdelat i två perioder, 4-7/11 2021 och 1-6/1 2022. Delfinalen är den 3 januari i Vänersborg och 5 januari är det final i Göteborg.
Under Polstjärnedagarna i vecka 44 fokuserar vi på utveckling, inspiration och förberedelser. Du får enskilda lektioner och spelar tillsammans med de andra tävlings- och kursdeltagarna.
Under Tävlingsdagarna i vecka 1 får du som tävlingsdeltagare spela upp för Polstjärneprisets jury. Från första juryuppspelet kvalificerar sig åtta deltagare till delfinalen som hålls som en offentlig konsert i Vänersborg. De tävlingsdeltagare som inte går vidare i tävlingen får feedback och lektioner från juryn, fortsätter att spela i sina ensembler och orkestrar samt framträder i interna uppspel och Polstjärneprisets offentliga konserter.

Juryn utser fyra finalister som får spela i Göteborgs Konserthus tillsammans med Göteborgs Symfoniker. Vid finalen korar juryn vinnaren och utser pristagarna.