Hoppa till innehåll

Johanna Ander Ljung

Johanna Ander Ljung. Foto: Peter Frick / SVT

Johanna Ander Ljung

Efter vinsten i Polstjärnepriset valdes Johanna Ander Ljung till Sveriges representant i Eurovision Young Musicians i Edinburgh.
Johanna åkte till Skottland och tävlade i delfinal med tre verk. Hon visade både den stora spännvidden och skönheten som finns i musiken som har skrivits för harpa. Johannas framträdande fångade inte bara publiken i den fullsatta studion, utan direktsändes även av tevebolaget BBC och flera andra internationella TV- och radiostationer.

– Det var så kul att få representera Sverige i tävlingen. Att få kontakt med unga musiker från hela Europa och få vara en del i en sådan stor produktion var något alldeles speciellt, säger Johanna.

Vinsten i Polstjärepriset innebar även att Sveriges Television sände ett nyproducerat porträtt av Johanna, som visades i Kulturstudion. Johanna hoppas att harpan och kunskapen om instrumentet ska få större spridning i Sverige, och att fler får chans att spela instrumentet hon brinner för. Tävlingen Eurovision Young Musicians eftersändes också i Kulturstudion.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se