Hoppa till innehåll

 

Instruktörer 2021

Polstjärneprisets instruktörer är artister och pedagoger med omfattande internationell erfarenhet. De ger lektioner, master classes samt leder kammarmusik-, stäm- och orkesterrepetitioner. Fler instruktörer, bl a från Aurora Music, kommer att komplettera lärarlaget.

Bild på Alf Richard Kraggerud

Alec Frank-Gemmill, horn
Alec Frank-Gemmill har varit stämledare i Scottish Chamber Orchestra i tio år och intog samma position i Göteborgs symfoniorkester oktober 2019. Alec har ofta uppträtt som solist med BBC-orkestrarna och framfört konserter av Mozart, Ligeti, Strauss och Schumann med Scottish Chamber Orchestra. Oavsett om det handlar om modernt, klassiskt eller barock, är han mycket efterfrågad som kammarmusikpartner. Under de senaste åren har Alec flyttat fokus till dirigering. Han har tagit lektioner och deltagit i mästarkurser med Mark Heron, John Wilson, Sian Edwards och Paavo Järvi. Alec har dirigerat konserter med orkestrar i hela Storbritannien och har ofta uppträtt som både solist och dirigent i en och samma person.

Bild på Alf Richard Kraggerud

Alf Richard Kraggerud, violin
Alf Richard Kraggerud är en av Europas mest omtalade talangutvecklare. Han är verksam som violinpedagog och prorektor vid Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo, som utbildar unga talanger från grundskoleåldern hela vägen till solistframträdanden på världens mest etablerade konsertscener.

Bild på Amalie Stalheim

Amalie Stalheim, cello
Amalie Stalheim utbildade sig för Torleif Thedén med flera och har stora framgångar som solist och kammarmusiker. Hon har vunnit flera priser som bland annat Kungliga Musikaliska Akademiens Solistpris, Ljunggrenska tävlingen och Verbier festivalens Firmenich-Prize samt har varit solist med många skandinaviska orkestrar: Kungliga Filharmonikerna i Stockholm, Kuopio Symfoniorkester, Sveriges Radios Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske orkester, Kringkastingsorkesteret, Wermlandoperans Symfoniorkester, Musica Vitae kammarorkester, Norrbotten Kammerorkester samt Malmö Symfoniorkester. Amalie är även Sveriges Radios “Artist in residence” under två år och aktiv som kammarmusiker vid internationella festivaler.

Benjamin Sandberg, slagverk
Benjamin Sandberg, född 1997, har studerat på Det Kongelige Danske musikkonservatorium i Köpenhamn och Högskolan för scen och musik i Göteborg. Sedan ett par år tillbaka har Benjamin varit aktiv som frilansmusiker och slagverkssolist och har bland annat spelat tillsammans med Göteborgs Operan, Marinens Musikkår och Arméns musikkår. Sedan 2019 är han fast medlem i den göteborgsbaserade Ensemble Dasein. 

Bence Bogányi, fagott

Bence Bogányi, fagott
Bence Bogányi kommer från en ungersk familj av musiker och fick sina första fagottlektioner vid 9 års ålder. Han fortsatte sina studier i Helsingfors, Malmö och slutligen Berlin 2004. Bence varit förstafagottist vid Helsingfors statsopera, Berlin Radio Symphony Orchestra och sedan 2007 vid Münchenfilharmonin. Han har vunnit ett flertal internationella priser och som solist rest över hela Europa och spelat med kända orkestrar. Bence Bogányi undervisar fagott på musikhögskolan, sedan 2009 i Nürnberg och numera i Hannover.

Bild på Emil Jonason

Emil Jonason, klarinett
Emil Jonason är en eftertraktad solist, kammarmusiker och pedagog som i sin gärning förenar traditionella värden med nytänkande i musicerande och framträdande. Flera tonsättare har tillägnat honom inte sällan spektakulära verk. Som Rising Star har han blivit inbjuden till några av de främsta europeiska scenerna i Wien, Amsterdam, Barcelona, Paris m fl. Han undervisar bland annat på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Bild på Erik Groenestein-Hendriks

Erik Groenestein-Hendriks, harpa
Erik Groenestein-Hendriks har varit harpist i Göteborgs Symfoniker sedan 2013. Han har spelat med orkestrar runt om i världen och med dirigenter som Haitink, Dudamel, Gardiner och Nelssons. Från 2007 till 2010 var Erik soloharpist vid Orquesta Philharmonica de Santiago i Chile.
Som solist har han blivit ombedd att spela med orkestrar runt om i världen, såsom Göteborgs Symfoniker, Camerata Nordica, Musica Vitae och Norrlandsoperans Symfoniorkester.Som kammarmusiker har Erik hållit konserter över hela Europa. Sedan 2015 undervisar Erik vid Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs universitet.

Gaby Pas-Van Riet, flöjt
Gaby Pas-Van Riets solokarriär spänner över Europa såväl som USA, Japan och Mellanöstern och omfattar hela flöjtrepertoaren. Hon har uppnått stort anseende med uruppföranden av många moderna verk, varav några är dedikerade till henne. 

Gaby är soloflöjtist i SWR Radio Symphony Orchestra i Stuttgart, medlem av Bayreuth Festival Orchestra, professor i flöjt vid Saarlands universitet för musik och teater och gästprofessor vid University of Music i Antwerpen. Sedan 2000 har hon varit regelbunden gäst som stämledare för Berlin Philharmonic Orchestra och arbetat med dirigenter som Abbado, Harnoncourt och Salonen.

Hon studerade vid University of Music i Antwerpen, University of Music i Köln i professors Wilhelm Schweglers klass och vid Music Conservatory i Basel i masterclass av professor Peter-Lukas Graf.
Gaby har vunnit priser i många stora musiktävlingar, till exempel ARD i München, och har gjort många inspelningar av kammarmusik och solo-verk.

Bild på Gitte Marcusson

Gitte Marcusson, flöjt
Gitte Marcusson är professor vid Royal College of Music, London och verksamhetsledare för Musikerutbildning Vänersborg. Efter 5 års studier vid The Royal Northern College of Music var hon lärare på Chethams School of Music i 16 år och gästade regelbundet orkestrar som The National Symphony Orchestra och BBC Wales. Hon är en mycket eftertraktad lärare. Många av hennes elever är idag verksamma som solister och stämledare i världsorkestrar som London Symphony Orchestra, BBC Philharmonic och Scottish National Symphony Orchestra.
Gitte har varit gästlärare vid högskolor i London, Manchester, Cologne, Göteborg och Oslo och är vid Wildacres Flute Retreat i North Carolina, USA.

Gordon Hunt, oboe

Gordon Hunt, oboe
Gordon Hunt föddes i London och är ansedd som en av världens ledande oboister. I fyra decennier har han framfört konserter på sex kontinenter, lett mästarklasser och spelat med kända kammarensembler.
Gordon har också en framstående orkesterkarriär som solooboist i bland annat London Chamber Orchestra och World Orchestra for Peace. Han är även vida känd utanför de av klassisk musik-intresserade kretsarna. 2005 2005 spelade han Adagio ur Albinonis D-mollkonsert i samband med giftermålet mellan prinsen av Wales och hertiginnan av Cornwall. År 2008 var han solist med Mormon Tabernacle Choir, som sändes live till över 30 miljoner hem över hela världen. Dessutom har Gordon spelat in ett brett utbud av musik för BMG, EMI och Virgin, inklusive all Mozarts solomusik.

Bild på Hermann Stefánsson

Hermann Stefánsson, klarinett
Hermann Stefánsson är soloklarinettist i Kungliga Filharmonikerna, adjungerad professor vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och gästprofessor vid Lodz Musik Akademi i Polen. Hermann har framträtt som solist med både svenska och utländska orkestrar. Han är en aktiv kammarmusiker, medlem av Kungliga Filharmonikernas blåsarkvintett och Svenska Serenadensemblen. Hermann ger regelbundet masterklasser både i Sverige och utomlands.

Bild på Ingemar Brantelid

Ingemar Brantelid, cello,
Ingemar Brantelid har varit solocellist i Det Kgl. Kapel sedan 1981. Han har spelat konserter i hela Europa med kammarensemblen Salzburger Solisten. Ingemar arbetar nu som lärare på Musikkonservatoriet i Köpenhamn och spelar i stråkkvartetten Arildkvartetten. Han är dessutom grundare av Ekestads konsertdagar.

Bild på Jakob Koranyi

Jakob Koranyi, cello
Jakob Koranyi kommer från Stockholm och började sina musikaliska studier tidigt. Han har undervisats av bland annat Torleif Thedéen, Ralph Kirshbaum och Frans Helmersson.
Jakob har mottagit flertalet internationella priser och utmärkelser och turnerar nu som kammarmusiker och solist runtom i världen och ses som en av Europas mest intressanta unga musiker. Han har framträtt som solist i Wien, Köln, Hamburg, Paris, Bryssel, Amsterdam, Barcelona. Jakob har också spelat på flera festivaler så som Bridgehampton Chamber Music Festival.

Jan Alm, kontrabas
Jan Alm, född 1955, studerade kontrabas för Ferdinand Lipa, Göteborg och Klaus Stoll, Berlin.
Sedan 1986 har Jan varit alternerande stämledare på kontrabas i Göteborgs Symfoniker. Samma år utnämndes han även till lärare i kontrabas vid Göteborgs Musikhögskola. Jan har också gästundervisat vid Yehudi Menuhin School och Royal Collage of Music i London. Han medverkar årligen i Bass Club sommarkurser utanför London sedan 1999. Förutom kontrabasundervisning och eget komponerande har Jan regelbundet seminarier om orkestermusik och undervisning i kammarmusik som del av sitt arbete vid Göteborgs Universitet.

Bild på Jonas Olsson

Jonas Olsson, pianoackompanjemang/instudering
Jonas Olsson har ackompanjerat Polstjärneprisets tävlande sedan 2010 och är verksam som repetitör vid Norrlandsoperan i Umeå. Han tillhör den unga generationens mångsidiga pianister och är uppskattad för sina insatser som solist, kammarmusiker och ackompanjatör. Jonas, som har studerat för Hans Pålsson och Pierre-Laurent Aimard, är en av Skandinaviens erkända experter på nutida musik och har samarbetat med en lång rad av världens främsta tonsättare.

Bild på Jon Dahlkvist

Jon Dahlkvist, viola
Jon Dahlkvist verkar som kammarmusiker, stråkpedagog och projektledare. Han är grundare av Dahlkvistkvartetten, som år 2018 mottog en Grammis för årets bästa klassiska skiva. Stråkkvartetten har bl.a. gästat europeiska konserthus, varit vinnare av Ung&Lovande och ofta framträtt i SR och SVT. Dahlkvist är lärare i kammarmusik och viola samt kursledare för kandidatprogrammet vid Musikhögskolan Ingesund. Han har studerat vid Musikhögskolan i Stockholm och därefter fem år utomlands i bl.a. Holland och Italien och är sedan 2015 festivalledare för Glafsfjordens musikfestival i Arvika.

Jonathan Jennesjö, trumpet
Jonathan Jennesjö är trumpetare men började som kornettist i Frälsningsarméns musikkår i Lidköping, där han blev undervisad av sin far. På gymnasiet träffade han Bo Nilsson via Polstjärnepriset vilket sedan ledde till en övergång till trumpet och sedan studier för Bo. Efter gymnasiet studerade han på Musikhögskolan i Malmö för Gustav Melander och Håkan Hardenberger. Idag bor Jonathan i Stockholm och är verksam som frilansmusiker. Han har spelat med orkestrar som Nordiska Kammarorkestern, Norrlandsoperan, Marinens Musikkår, Livgardets Dragonmusikkår, Malmö Symfoniorkester, Läcköoperan och c / o chamber orchestra. Sedan 2019 är Jonathan principalkornettist i Solna Brass och är verksam i en mängd olika kammarmusikkonstellationer.

Kristina Winiarski, cello
Kristina Winiarski är en av Sveriges mest intressanta unga cellister idag. Hon syns regelbundet både som solist och kammarmusiker på scener runt om i Sverige och Europa. Hennes professionella solistdebut skedde vid 16-års ålder tillsammans med National Symphony Orchestra i Washington DC. Hon har sedan dess framträtt med en rad orkestrar internationellt, bl a Stuttgart Kammerorchester, Zagrebs Filharmoni, Malmö Symfoniorkester och Sveriges Radios Symfoniorkester. Bland de många utmärkelser hon belönats med kan nämnas Verbier-festivalens Firmenich-pris, Anders Walls Giresta-stipendium, och en vinst i kammarmusiktävlingen Ung&Lovande 2019. Kristina har bl a studerat för Torleif Thedéen på KMH/Edsberg, Gautier Capuçon i Paris och Valter Despalj i Zagreb. 

Bild på Kristoffer Dolatko

Kristoffer Dolatko, violin
Kristoffer Dolatko är en polsk violinist som, efter att ha flyttat till Danmark, blivit känd för sin omfattande och framgångsrika pedagogiska gärning som talangutvecklare av unga violinister och violaster. Han har arbetat både på musikhögskolan i Aarhus och på stadens musikskola. Kristoffer även startat en egen privat musikskola - Auerinstitutet och jobbar numera på Chethams School of Music i Manchester, en internationellt efterfrågat internatskola. Dolatko har ytterligare internationella uppdrag bl a vid Astona sommarakademin, där han är biträdande konstnärlig ledare.

Liza Fertschtman, violin

Liza Fertschtman, violin
Liza Ferschtman är uppväxt med musicerande föräldrar och en tidig förebild var violinisten Philipp Hirschhorn som var en nära vän till familjen. Efter sitt sensationella framträdande med Budapest Festival Orchestra i Avery Fisher Hall 2013 gjorde hon sin amerikanska orkesterdebut 2015 med Dallas Symphony och Jaap van Zweden. Under påföljande säsong debuterade hon med San Francisco Symphony och spelade Beethovens violinkonsert med Edwin Outwater som dirigent. Hon är nu etablerat som violinsolist och kammarmusiker och musicerar med kända orkestrar och kammarmusiker i Europas stora konsertsalar. Sedan 2007 är hon konstnärlig ledare för kammarmusikfestivalen i Delft, Nederländerna.

Bild på Hans Pålsson

Louise Pollock, trombon
Louise Pollock är stämledare för trombon vid GöteborgsOperan sedan 2015 efter tre år i samma position vid Stuttgarter Philharmoniker. Hon studerade i Freiburg för prof. Branimir Slokar och fortsatte sina studier i Stuttgart för prof. Henning Wiegräbe. Hon har vunnit framstående priser i nationella och internationella tävlingar som exempelvis trombonkategorin vid Deutscher Musikwettbewerb i Bonn 2014, Deutscher Musikrat-priset samt första pris och publikens pris vid the International Aeolus Competition for Wind Instruments i Düsseldorf 2016. Louise Pollock har framträtt som solist i hela Europa med orkestrar som Duisburger Symphoniker, Düsseldorfer Symfoniker och Zürichs kammarorkester.

Maciej Rakowski, violin

Maciej Rakowski, violin
Maciej Rakowski är född och utbildad i Polen och vann sin första stora tävling vid 14 års ålder. Han studerade och tog examen vid Warszawas konservatorium innan han fortsatte sina kammarmusikstudier i Budapest. Maciej har turnerat i hela Europa, Kanada, Japan, Nord- och Sydamerika och Skandinavien och spelat i alla större konserthus. Han är professor vid Royal College i London och har nått stora framgångar som pedagog, med violinsolisten Nicola Benedetti som främsta exempel.

Magnus Holmander, Klarinett
Magnus Holmander är musikern som kan få ett notställ att sväva och en klarinett att bokstavligt talat gå upp i rök. Magnus har genom sin unika kombination musiker och magiker skaffat sig en alldeles egen nisch inom den klassiska musikbranschen. Hans experimentella nyfikenhet, både som musiker, artist och magiker har inspirerat många svenska tonsättare att skriva verk dedikerade till Magnus, däribland Andrea Tarrodi, Jacob Mülhrad, Benjamin Staern, Molly Kien, Klara Stirner och Ylva Fred. Magnus har även haft flertal samarbeten med kompositörer så som Rolf Martinsson och Anders Hillborg. 2017 vann Magnus tävlingen ”Ung & Lovande” tillsammans med accordeonisten Irina Seroytuk.
Trots sin unga ålder har Magnus redan uppträtt på flertal av de största konserthusen i Europa. 2019 utsågs han till Rising Star 2019-2020 utav European Concert Hall Organization (ECHO) och samma år blev han omnämnd i tidskriften Opus som en av de 20 mest inflytelserika musikerna i Sverige. 

Mats Widlund, piano
Mats Widlundhar sedan sin debut 1982 i Brahms 2:a pianokonsert varit en synnerligen aktiv pianist inom många olika fält. Som solist och kammarmusiker har han framträtt över hela Europa samt i USA, Kanada, Japan, Ryssland och Algeriet. Han har framträtt som solist med orkester i mer än 40 verk. Stor uppmärksamhet har ägnats åt svensk musik med inspelningar av såväl klassiska verk som samarbeten med samtida tonsättare vilket inkluderar flera uruppföranden. Mats Widlund är tillsammans med flöjtisten Tobias Carron konstnärlig ledare för Kammarmusikfestivalen i Sandviken sedan 1992 samt även för Trelleborg Pianofestival och Järfälla Kammarmusikförening. Han har bl.a. studerat vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, men även i Italien. Mats Widlund är professor i piano vid Kungliga Musikhögskolan/ Edsbergs slott sedan 2001 och är internationellt engagerad som gästprofessor och juryledamot. 

Olivier Charlier

Olivier Charlier, violin
började sina studier vid konservatoriet i Paris redan som 10-åring. Han spelade för sin tids största violinister som Boulanger, Menuhin och Szeryng och vann priser vid ett imponerande antal tävlingar. Som solist har han spelat med de största orkestrarna i bl a Frankrike, England, Tyskland, Nord- och Sydamerika, Japan och Australien. Utöver sina solistframträdanden är han mycket aktiv som kammarmusiker t ex på olika festivaler.

Bild på Paul Roczek

Paul Roczek, stråk
Paul Roczek var redan under sina studieår medlem i Wiener Philharmoniker. Efter att ha vunnit priser vid ett antal internationella tävlingar har han som primarie i Österreichisches Streichquartett under 30 år turnerat i hela världen. Han har regelbundet framträtt på festivaler tillsammans med bl a Gitlis, Leister, Rampal och Menuhin. På Mozarteum i Salzburg leder han en violinklass, där bl a Ziyu He, vinnaren av Eurovision Young Musicians 2014 ingår. Han är president för de nationella musiktävlingarna för ungdomar i Österrike.

Bild på Paul Roczek

Per Ivarsson, trumpet
Per Ivarsson arbetar till vardags som solotrumpetare i Göteborgs Symfoniker och undervisar i trumpet vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Säsongen 2015–2016 arbetade han som solotrumpetare i Oslo-Filharmonien och påbörjade samtidigt sina diplomstudier för professor Håkan Hardenberger vid Musikhögskolan i Malmö. Därefter flyttade han till Karlsruhe för högre studier och åren i Tyskland var betydelsefulla på flera sätt. Per fick möjlighet att utforska många musikstilar, inklusive barockmusik på originalinstrument, samt spela i Ensemble Phoenix i Basel bland annat i flera uruppföranden av Georg Friedrich Haas. Väl tillbaka i Sverige fick Per tjänsten som alternerande solotrumpetare i Malmö Symfoniorkester och vann några år därefter provspelningen till sitt nuvarande arbete som solotrumpetare i Göteborgs Symfoniker.

Bild på Staffan Scheja

Staffan Scheja, piano
Staffan Scheja började studera piano som åttaåring och startade sex år senare sin konsertkarriär tillsammans med Radiosymfonikerna och Stockholms Filharmoniker. Karriären fortsatte med studier vid Kungliga Musikhögskolan, Stockholm och Juilliard School of the Performing Arts, New York. Efter att ha erhållit högsta priset i Busonitävlingen 1975 har Scheja konserterat över hela världen med dirigenter som Sir Simon Rattle David Zinman, Esa-Pekka Salonen, Sixten Ehrling, Jukka-Pekka Saraste och Okko Kamu. Staffan Scheja verkar nu som professor och prorektor vid Kungliga Musikhögskolan och är vice preses i Kungliga Musikaliska Akademien, Stockholm.

Thomas Caroll, cello
Thomas Carroll från Wales startade sin karriär när han vann både Young Concert Artists Trust, London och Young Concert Artists, New York. Sedan dess har han spelat på många stora arenor och festivaler i Europa, Asien, Afrika, Australien och Amerika. Som konsertsolist har Thomas uppträtt med orkestrar som till exempel London Symphony Orchestra, Philharmonia Orchestra och Royal Scottish National Orchestra och är dessutom mycket efterfrågad som kammarmusiker. 

Vicki Powell, viola
Vicki Powell är sedan 2018 stämledare för Kungliga Filharmonikernas violastämma. Hon har studerat vid Hochschule für Musik ”Hanns Eisler”, Juilliard School of Music och Curtis Institute of Music, för lärare som Máté Szücs, Misha Amory och Roberto Díaz.

Hon har framträtt som solist med exempelvis Philadelphia Orchestra, Milwaukee Symphony och Aspen Festival Orchestra, och hyllats av kritiker samt tilldelats en rad priser. Hon har även inbjudits som gäststämledare i orkestrar som Bayerska radions symfoniorkester, Gewandhausorchester Leipzig och Camerata Bern. 

Vicki Powell har framträtt vid flera av de stora festivalerna, exempelvis Verbier-festivalen, Ravinia-festivalen och Marlboro Music Festival. Hon är en hängiven kammarmusiker, bland annat som medlem i Boccherini Trio som turnerar över hela Europa. Powell deltar dessutom i arbete med utbildning av unga från olika sociala bakgrunder. Som ledare för projektet Reaching Out vid Verbiers festivalakademi hjälpte unga musiker att nå ut och stärka sina nätverk. 

Bild på Rumon Gamba

Rumon Gamba, dirigering
Rumon Gamba från Storbritannien studerade vid Royal Academy of Music och etablerade sig som dirigent efter vinsten i BBC´s dirigenttävling 1998. Han har haft återkommande uppdrag för Münchens filharmoniker, NDR:s orkester i Hamburg, Belgiska nationalorkestern, Göteborgs symfoniker och Berlins radiosymfoniker. Rumon har även gästspelat i USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Kina och Japan. Han har en stark koppling till de nordiska länderna genom tjänster som chefsdirigent vid Islands Symfoniorkester 2002–2010, Norrlandsoperan 2008–2015 och Aalborg Symfoniorkester 2011–2015. Rumon är särskilt uppskattad för sina insatser för nyskriven musik och operor.

Bild på Dominik Wagner

Dominik Wagner, kontrabas
Dominik Wagner föddes i Wien 1997 där han började sin musikutbildning vid 5 års ålder, först som cellist, senare som kontrabasist. År 2009 började han studera vid Universität für Musik und darstellende Kunst Wien och för närvarande studerar han vid universitetet för musik i Nürnberg för Dorin Marc.
Dominik Wagner har vunnit många internationella tävlingar med sin kontrabas, till exempel den berömda ARD Music Competition och Eurovision Young Musicians Competition. Som solist har han spelat med ett flertal stora orkestrar och i många kända konserthus runt om i Europa, nyligen hade han också stora framgångar i USA. Dominik arbetar nära med samtida kompositörer för att öka repertoaren för kontrabas och förutom sin verksamhet som solist visar Dominik också stor passion för kammarmusik. Tillsammans med klarinettisten Vera Karner har han också genomfört många konserter och tävlingar.

Bild på Johanna Ander Ljung

Johanna Ander Ljung, harpa
Johanna Ander Ljung från Stockholm har studerat harpa sedan sju års ålder. Dels för Lisa Viguier vid Södra Latins Musikprogram i Stockholm och vid Norges Musikhögskola i Oslo för Isabelle Perrin. Johanna framträder som kammarmusiker och spelar med orkestrar som Sveriges Radios Symfoniorkester, Helsingborgs Symfoniorkester, Aalborgs Symfoniorkester, Göteborgs Symfoniker och Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Hon har framfört ett flertal solokonserter och i höstens program ingick soloframträdanden med Kungliga Filharmonikerna och Göteborgs Symfoniker.
Johanna har tilldelats en lång rad stipendier och priser. I januari 2018 vann hon solisttävlingen Polstjärnepriset där juryns motivering löd: ”Med självklar musikalitet och elegans visar vinnaren sin överlägsna behärskning av instrumentets rika dynamik och klangpalett.". Johanna utsågs också till Sveriges representant vid Eurovision Young Musicians, som ägde rum i Edinburgh i augusti 2018 och som direktsändes av BBC och andra tevebolag runt om i Europa. I samband med tävlingen producerade Sveriges Television ett porträtt av Johanna och hennes instrument.