Mats Bergström, gitarr
är en eftertraktad solist, som även spelar kammarmusik i olika konstellationer och ackompanjerar artister som Malena Ernman, Olle Persson och Mikael Samuelsson. Han har breddad gitarrepertoaren genom ett stort antal bearbetningar av musik för andra instrument. Mats är invald i Kungliga Musikaliska Akademien.
Lars-Inge Bjärlestam, cello
är lektor vid Ingesunds Musikhögskola och har vid sidan om en karriär som cellist i flera av Skandinaviens stora orkestrar även etablerat sig som kammarmusiker inte minst tillsammans med sin fru pianisten Ulrika Hebbe och med Nils Erik Sparf. Bjärlestam anlitas gärna som stämledare av flera av dem svenska orkestrar.
Andreas Brantelid, cello
är trots och tack vare sina unga år ett stort föredöme för Polstjärneprisets tävlande. Han har vunnit ett imponerande antal priser, bl a EBU´s Young Musicians Competition 2006 och Ljunggrenska i Göteborg 2012. Han etablerade sig snabbt på de stora scenerna som Carnegie Hall, Musikverein Wien, Concertgebouw Amsterdam och på ett stort antal musikfestivaler och anlitas som solist med flera av världens stora orkestrar.
Nils Gunnar Burlin, dirigent
är en mycket uppskattad orkesterledare även bland ungdomar med stor kompetens inom både symfonisk musik och blåsrepertoar. Sedan flera år leder han Blåslandslaget, en stor symfonisk blåsorkester som Riksförbundet för unga musikanter ansvarar för.
Peter Donohoe, piano
är en av världens mest eftertraktade pianister. Han gör gärna inspelningar av mindre kända verk för piano vid sidan om den kända repertoaren. En av höjdpunkterna i hans karriär som orkestersolist var framträdandet under Sir Simon Rattle´s första konsert som chefsdirigent vid Berlin Philharmonikerna.
Karin Dornbusch, träblås
har studerat i Berlin och Basel och vunnit Solistpriset 1996. Sedan dess är hon verksam som solist, kammarmusiker och pedagog både i Sverige och på kontinenten. Hon har gjort ett flertal skivor som blev mycket uppmärksammade. Hon är konstnärliga ledare för Båstad Kammarmusikfestival.
Yehuda Gilad, klarinett
är en av världens mest eftertraktade och prisbelönta pedagoger. Hans elever vinner betydelsefulla tävlingar och spelar i de mest meriterade orkestrar. Han reser världen runt för att hålla sina uppmärksammade master classes. Stora framgångar har han även som ensemblemusiker och orkesterledare. Han har medverkat i en flera radio- och tv-program.
Gunilla Gårdfeldt, scenisk kommunikation
är professor för musikdramatik och scenisk musikalisk kommunikation vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Temat för hennes föreläsning/workshop är: "Visa vem du är i din musik!" Utifrån Stanislavskijs teatermetod och i samarbete med teaterpedagogen Doreen Cannon har hon utvecklat en interpretations- och kommunikationsmetod för musiker/instrumentalister.
David Hansson, gitarr
hör till den nya generationen unga svenska musiker som är efterfrågade internationellt och som genom nya grepp även når helt nya publikgrupper. David utgör ena halvan i gitarrduon "The Gothenburg Combo", som håller workshops och konserter över hela världen.
Frans Helmerson, violoncell
behöver ingen presentation som den legend han är på sitt instrument och som lärare för flera generationer cellister. Hans solistkarriär startade med vinsten av Concorso Gaspar Cassadó i Florens 1971 och har fört honom till alla kontinenter. Han undervisar på Musikhögskolan i Köln och Berlin, leder masterclasses på många håll i världen och spelar kammarmusik i Michelangelo String Quartett.
Sören Hermansson, valthorn
har efter en rad anställningar vid svenska orkestrar satsat på en karriär som solist och kammarmusiker som fört honom världen runt. Flera kända tonsättare har dedicerat soloverk och kammarmusikverk till honom. Han har undervisat vid musikhögskolor i Sverige och Amerika och hållit master classes över hela världen.
Ulrich Kaatz, tävlingsledare och dirigent
har varit verksam i Vänersborg sedan 1985. Efter fyra år som professor i orkester- och ensembleledning återvände han till Sverige för uppbyggnaden av Musikerutbildning Vänersborg och projekt för musicerande ungdomar som t ex Polstjärnepriset.
Mårten Larsson, oboe
är solooboist i Sveriges Nationalorkester, Göteborgs Symfoniker. Han undervisar på Högskolan för scen och musik, Göteborg och är regelbundet solist både med Symfonikerna och en rad svenska orkestrar. Han har även spelat in ett antal CD-skivor.
Svetlana Makarova, violin
har vunnit flera internationella utmärkelser efter att som tioåring har slagit igenom vid the Moscow International Youth Tchaikovsky Competition. Hon medverkar vid musikfestivaler runt om i världen och undervisar, ofta tillsammans med Pavel Vernikov, under ett stort antal master classes årligen.
Alissa Margulis, violin
är en ung musiker som redan har vunnit ett stort antal priser och framträtt i flera av världens stora konsertsalar även som solist med orkester. Hon satsar lika mycket på kammarmusik t ex tillsammans med Martha Agerich, David Geringas, Gidon Kremer m fl och uppträder på flera av dem viktigaste festivalerna. Hon är även en av Europas yngsta professorer och undervisar på Konservatoriet i Antwerpen.
Bo Nilsson, brass
leder den internationella trumpetklassen vid Musikhögskolan Malmö tillsammans med sin tidigare elev trumpetsolisten Håkan Hardenberger. Bo håller master classes och brass clinics runt om i världen.
Staffan Scheja, piano
startade sin konsertkarriär med debut som 14-åring tillsammans med Radiosymfonikerna. Efter att ha vunnit förstapriset i Busonitävlingen 1975 har han framträtt i
bl a München, Paris, Tokyo, New York och i de flesta större städerna i Norden. Staffan är professor och huvudlärare för piano vid Kungliga Musikhögskolan och är invald i Kungliga Musikaliska Akademien.
Gerhard Schulz, violin
har under åren 1978-2008 varit medlem i legendariska Alban Berg-kvartetten, som med eftertryck har präglat den moderna kammarmusiken, inte minst genom kvartettens undervisningsuppdrag vid musikhögskolan i Köln. Numera är Schulz professor vid Musikhögskolan i
Wien.
Pavel Vernikov, violin
utbildades av bl a D. Oistrach och S. Snitkovsky. En världskarriär som sammanför honom med världens mest namnkunniga musiker och orkestrar tog vid efter vinsten av the Munich International Competition. Som professor vid Konservatoriet i Wien och vid master classes över hela världen utbildar han nya generationer av framgångsrika violinister.
Marko Ylönen, cello
verkar som cello- och kammarmusiklärare vid Sibelius Akademien i Helsingfors. Ylönen är flerfaldigt prisbelönt och i hela världen eftertraktad som solist och kammarmusiker. Han har även varit konstnärlig ledare för ett antal musikfestivaler.