Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Evenemang

Publik på Schools Out

Varje år sker det mängder av aktiviteter och arrangemang för ungdomar i Vänersborg. En del av detta utbud består av kontinuerliga eller årligen återkommande aktiviteter där Vänersborgs kommun är arrangör. Nedan följer en lista över dessa fasta arrangemang!

Följ ungivbg på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för senaste nytt om kommande evenemang.

Kulturfestivalen

Kultur10 var första försöket till en deltagarstyrd kulturfestival för ungdomar i Vänersborg. Grunden i arrangemanget är att vem som helst kan delta med innehåll. 2010-års festival innehöll konserter, graffiti-utställnig, teater, liveradio, bytesbod och mycket mer. Festivalen har sedan varit ett årligt återkommande evenemang.

Läs mer om 2019-års festival Kultur19 som arrangeras vecka 44.

Lussebandyn

Natten till 13 december arrangerar Vänersborgs Kommun och IBK Vänersborg den populära Lussebandyn för högstadie- och gymnasieelever. Alla i åldersgruppen kan delta.

Läs mer om Lussebandyn

Lusserocken

Vid Luciadagen har det sedan 1980 varit tradition med en stor Luciakonsert. Initiativtagare är Scenstudion och platsen för konserten har varierat under årens lopp. 2006-2012 hölls Lusserocken på Ungdomshuset och var ett samarrangemang mellan Ungdomshuset och Studiefrämjandet. Sedan 2013 arrangeras Lusserocken på MIC. 

School's Out

2005 arrangerades School's Out för första gången i Dalborgsparken i Vänersborg av Vänesborgs kommun och föreningen MIC. Arrangemanget ligger samma dag som grundskolan slutar för vårterminen och har varit en succé! De tolv arrangerade åren har tillsammans lockat över 6000 besökare och bjudit på bland annat kända liveband och disco.

Läs mer om Schools Out 

Ungdomsdagar

Två heldagar för årskurs 9 med temat sex och samlevnad i Idrottshusets A-hall. Under dagarna blandas föreläsningar och information med teater och upplevelser.

Vbg Dancefestival

Vbg Dancefestival arrangerades i Vänersborg för första gången 2014. Därefter växte festivalen ännu större 2015.  Alla dansintresserade i fyrstadsområdet är välkomna att delta i workshops, battles och jam.

Läs mer om Vbg Dance Festival

Facebook

INSTAGRAM