Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

 

Evenemang

Publik på Schools Out

Varje år sker det mängder av aktiviteter och arrangemang för ungdomar i Vänersborg. En del av detta utbud består av kontinuerliga eller årligen återkommande aktiviteter där Vänersborgs kommun är arrangör. Nedan följer en lista över dessa fasta arrangemang!

I tider med coronarestriktioner är många arrangemang inställda, flyttade eller genomförs i annan form.

Följ ungivbg på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller ungivbg på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för senaste nytt om kommande evenemang.

#Hiphop

Livemusik, dans och dj:s på tema hiphop. Minst en gång per år arrangerar fritidsgårdarna och Timjan en stor hiphopfest med såväl kända som lokala artister.

Halloweenfest

Kring Halloween arrangerar fritidsgårdarna och Timjan fest med Halloweentema. Priser för bästa utklädnad, liveuppträdande och läskiga utmaningar brukar locka många besökare.

Lussebandyn

Natten till 13 december arrangerar Vänersborgs Kommun och IBK Vänersborg den populära Lussebandyn för högstadie- och gymnasieelever. Alla i åldersgruppen kan delta.

Läs mer om Lussebandyn

RBJ Dance Festival

En ny dansfestival för dig som är nybörjare, men som vill testa att battledansa eller bara dansa i ett stort jam.

Läs mer om RBJ Dance Festival

School's Out

Den stora avslutningsfesten i Vänersborg som inspirerat många andra liknande arrangemang runt om i Sverige. School's Out är samma dag som grundskolan slutar för vårterminen och har varit en succé sedan starten!

De 15 arrangerade åren har tillsammans lockat över 7000 besökare och bjudit på bland annat kända liveband, dansgolv med dj:s och aktiviteter. 2005 arrangerades School's Out för första gången i Dalborgsparken i Vänersborg av Vänesborgs kommun, Studiefrämjandet och föreningen MIC.

Läs mer om Schools Out 

Ungdomsdagar

Två heldagar för årskurs 9 med temat sex och samlevnad i Idrottshusets A-hall. Under dagarna blandas föreläsningar och information med teater och upplevelser. Första dagen avslutas vanligen på dansgolvet med Club 9 på kvällen.

Ungdagarna 2020 är flyttade till våren 2021.

Ungkulturfestival

Kultur10 var första försöket till en deltagarstyrd kulturfestival för ungdomar i Vänersborg. Grunden i arrangemanget är att vem som helst kan delta med innehåll. 2010-års festival innehöll konserter, graffiti-utställnig, teater, liveradio, bytesbod och mycket mer. Festivalen har sedan varit ett årligt återkommande evenemang.

Vbg Dance Festival

Vbg Dancefestival arrangerades i Vänersborg för första gången 2014. Därefter har festivalen växt större och större.  Alla dansintresserade i fyrstadsområdet är välkomna att delta i workshops, battles och jam.

Läs mer om Vbg Dance Festival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Facebook