Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg
Skattjakten 2016

Tävlingen Skattjakten

Utmana dina kompisar mitt i centrala Vänersborg under den fartfyllda skattjakten. Du har möjlighet att ta hem fantastiska priser. Genom att använda din mobil tar du dig fram på den digitala skattkartan.

Nästa skattjakt

Nästa Skattjakt är obestämd. Håll utkik på ungivbg.se och @ungivbg på Instagramlänk till annan webbplats för mer info.

Vad är Skattjakten?

Skattjakten är en tävling där Vänersborgs gator utgör spelplanen. Med hjälp av en mobiltelefon, list och en portion tur ska du så snabbt som möjligt hitta skattjaktens mål. Du tävlar själv eller i lag om två personer, men dra med fler kompisar så ni kan utmana varandra. När målet väl nås lönar det sig att vara den som är först på plats.

Hur går det till?

ungivbg:s Instagramkontolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster läggs startplatsen ut en förbestämd tidpunkt. På startplatsen sitter QR-koderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vilka ger dig tips om vägar till nästa mål. Ibland visar den ena koden visar en genväg, den andra koden visar en omväg. Observera att du behöver ha surf i mobilen för att delta. I ett lag räcker det att en person har tillgång till internet.

Du förflyttar dig till fots, cykel, skateboard eller inlines och så vidare mellan målen i centrala Vänersborg. På vissa mål måste du lösa ett problem eller en gåta för att få fram vägen till nästa mål.

På slutmålet väntar skattkistan med fantastiska priser. Först på plats får först välja sitt pris ur skattkistan. Därefter är det tvåans tur, sedan treans tur och så vidare tills skattkistan är tom.

Chans till extravinst

Under tävlingens gång uppmanas du lägga ut bilder på Instagram eller Facebook och tagga #skattjakten2017 samt #ungivbg. Bäst bilder belönas med extra vinster i efterhand.

Priser

I skattkistan döljer sig fina priser. Denna gång kan du vinna bra grejer som Chromecast och biobiljetter.

Exempel på priser som delats ut i tidigare skattjakter är Apple TV, Chromecast, trådlös kontroll till Xbox One, hörlurar från Sennheiser, Fifa 16, presentkort på iTunes, biocheckar med mera.

Läsa QR-koder

Du behöver ladda ner en app som läser av QR-koder till din mobil. Appen använder sedan din kamera som skanner. Gå in på App Store eller Google Play och ladda ner valfri QR-läsare.

Kontakt

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Mattias Fredén på e-post mattias.freden@vanersborg.se eller telefon 0521-72 11 30.

Kontakt

Mattias Fredén
Webbredaktör för ungivbg.se

Telefon
0521-72 11 30

E-post
mattias.freden@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM