Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Vbg Dance Festival

Vad kan vara bättre än två dagar fyllda med dans och musik? Även dansfestivalen VBG Dance Festival har öppnat anmälan till workshops, dansbattles och showcasetävlingar.

Måndag 29 oktober

Festivalen inleds på Ungdomshuset 29 oktober med Aurelia Deys föreställningen Alpha in the making som är en konsert med afrokaribisk musik och dans.

Insläpp klockan 17.30
Plats: Ungdomshuset på Belfragegatan 5, Vänersborg.

Aurela Dey

Aurelia Dey är en feministisk afropop/dancehall-artist och en frisk vind av musikaliskt yttrande som Sverige saknar motsvarighet till. Hon använder musiken som verktyg i den afropéiska rörelsen. Det unika med Aurelia Dey är hennes sound och hennes mångfald. Hon är en artist som både toastar/rappar, sjunger, dansar och producerar – en Sveriges Missy Elliot! I Göteborg driver hon dessutom dansskolan The Dancehall College.

Till VBG dance festival 2018 kommer hon med föreställningen Alpha in the making. Hos en Alpha finns en medvetenhet kring antirasism och jämställdhet och ett fundamentalt, humant resonemang kring detta. Alpha in the making är en antirasistisk – och feministisk konsert med afrokaribisk musik och dans. Explosivitet, rytmer och icke-ursäktande pondus paketerat med eftertanke kring normbrytande samhällsfrågor.

Tisdag 30 oktober

Festivalens andra dag arrangeras workshops på dagen och avslutas på kvällen med dansbattles och showcasetävlingar på Ungdomshuset.

Gratis workshops 10.30-15.30 Se hela programmet med alla workshops.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Tänk på att du måste föranmäla dig till workshops!

Tävlingar och jam

Insläpp klockan 18.30, slut klockan 22.00
Plats: Ungdomshuset på Belfragegatan 5, Vänersborg.

Battle 2 vs 2 i genren FUSION
All style med ytterligare bredd. DJ Elnaz kommer spela musik som både ligger inom funkstilar, hip hop och house men även utanför de stilarna. Så dansar du Jazz, Balett, MND, Flamenco, House, Locking, Step, Folkdans eller någon annan dansstil? Häng på, haffa en kompis och delta i Battle.
Prispengar i potten!

Showcasetävling med temat FUSION även här.
Anmäl er dansgrupp oavsett dansstil.
Prispengar i potten!

Hela festivalen är gratis med stöd från satsningen på aktiva lov i Vänersborgs kommun.

KONTAKT

VBG Dance Festival

Danspoolen Vänersborg
Linn Widenberg Johansson
Elin Engström

E-post:
vbgdacefestival@gmail.com

Facebook

INSTAGRAM