Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Författarbesök och workshops

Sommarlovet bjuder på författarbesök om gaming och Star Stable. Dessutom teckningsworkshop med Henrik Jonsson och pysselworkshop med temat Bygg en bok.

  • Datum: 18 juni, 10 juli, 23 juli och 14 augusti
  • För vem: för rekommenderad ålder, se respektive datum
  • Tid: 14.00 (23 juli även 11.00)
  • Plats: Vänersborgs bibliotek
  • Föranmälan: Gratis biljetter finns att hämta på Vänersborgs bibliotek (se datum nedan). Begränsat antal!
  • Hemsida: Bibliotekets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Författarbesök om gaming Effie Karrabuda

Tisdag 18 juni klockan 14.00. Lämpligt från 10 år och uppåt. Gratis fribiljetter hämtas på Vänersborgs bibliotek från 3 juni.

Effie Karabuda jobbar som spelredaktör på Aftonbladet och har skrivit boken Gamer. Hon kommer att prata om vad som utmärker en äkta gamer, om man verkligen blir våldsam av att spela GTA och hur det är att besöka Minecraft-studion Mojang. Dessutom ger hon tips till alla som drömmer om att jobba med spel i framtiden – eller bara vill bli bäst på Fortnite. Fortnite.

Efter föreläsningen blir det workshop i hur man skriver en spelrecension.

Teckningsworkshop med Henrik Jonsson

Onsdag 10 juli klockan 14.00. Lämpligt från 9 år och uppåt. Gratis fribiljetter hämtas på Vänersborgs bibliotek från ? juni.

Henrik Jonsson är en illustratör och serietecknare uppvuxen och boende i just Vänersborg. Han är utbildad på Kubert School i New Jersey, USA och har tecknat bland illustrerat den populära bokserien PAX och tecknat för det kultklassade serieförlaget DC Comics i serier som Batman och Suicide Squad.

Henrik kommer till oss och berättar om hur han jobbar och håller i en teckningsworkshop där ni själva får prova på att illustrera en berättelse!

Pysselworkshop tema Bygg en bok med Ingela Jonasson

Tisdag 23 juli, klockan 11.00 och klockan 14.00. Från 5 år och uppåt. Gratis fribiljetter hämtas på Vänersborgs bibliotek från 8 juli.

Vill du få fantisera och fundera – och tycker om att hitta på berättelser? Du får möjlighet att göra berättande bilder genom att rita, klippa i olika papper och limma – och skriva. Alla får göra varsin bok!

Ingela Jonasson är konstnär och författare och hjälper dig att bygga en rolig, spännande eller äventyrlig historia i text och bild.

Författarbesök om Star Stable med Helena Dahlgren

Onsdag 14 augusti, klockan 14.00. Lämpligt från 9 år och uppåt. Gratis fribiljetter hämtas på Vänersborgs bibliotek från 29 juli.

Kom och möt författaren till böckerna om Star Stable - Ödesryttarna! Första boken, Jorvik kallar kom i höstas och del 2, Legenden vaknar i februari i år. I väntan på tredje boken så kommer Helena Dahlgren till oss på besök!

Helena berättar om sig själv och sina hästböcker, och pratar om hur viktigt läsning är och varit för henne. Hon kommer att ge deltagarna både boktips och skrivtips - och du kan passa på att fråga henne precis vad du vill!

Kontaktperson

Johan Björklund på e-post johan.bjorklund@vanersborg.se

För information om biljetter och liknande, ring 0521-72 14 11.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

Telefon Aktiv Sommar:
0521-72 14 00
Telefontid måndag till fredag 10.00-14.00

Facebook

INSTAGRAM