Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

 

Timjan

Timjan är mötesplats för ung kultur i Vänersborg.

Verksamheten på Belfragegatan 5 riktar sig främst till dig som är 13-25 år, men vi har även tillfällen där alla åldrar är välkomna. Vi har nu helt nya och fräscha lokaler i Ungdomshuset där du kan läsa, dansa, måla, pyssla, fika och tusen andra saker.

Vi arrangerar kostnadsfria workshops, föreläsningar, utställningar och konserter med mera. Vi ger ungdomar möjlighet att utvecklas på egna villkor utan vuxenstyrning, men med tillgång till kompetens och vägledning.

Timjan strävar efter att tillsammans med våra besökare utforma det kulturella utbudet i Vänersborg. Du är välkommen att besöka oss eller kolla in på sociala media. Du hittar vårt konto timjanvbg på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och timjanvbg Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider och bokningar

  • Tisdagar 16-19.15, workshops. Ej drop in, anmälan krävs.
  • Torsdagar 15-22, Tjejkvällar för dig som är eller identifierar dig som tjej. Drop in.

För mer dagsaktuell information samt höstens schema, följ oss på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Instagramlänk till annan webbplats.

Vill du som förening arrangera något tillsammans med oss? Vi har lokaler som passar det till mesta. Kontakta timjan@vanersborg.se

Vill ni arrangera egna aktiviteter på Ungdomshuset? Det går att hyra våra lokaler mot en mindre avgift. Kontakta vår vaktmästare Fritte Fredriksson på e-post eller telefon 0702-20 49 57 måndagar, tisdagar eller onsdagar mellan klockan 15.00-20.00. Vi behöver ha din bokning minst 7 dagar i förväg.

Möjligheter på Timjan

Har du egna idéer och önskemål på vad vi på Timjan borde göra i Vänersborg så får du gärna ta kontakt med oss. Vi ser fram emot att träffa alla kulturintresserade unga i kommunen.

Vi lyfter fram lokala kreatörer och sätter dem i ett samband med andra händelser, såväl regionalt som nationellt. Vi riktar oss framförallt till dig mellan 13-25 år och tillsammans utformar vi verksamheten.

Timjans ungdomsråd diskuterar och planerar utifrån de tankar och idéer som våra besökare har. Är du intresserad av att vara med? Titta gärna förbi och prata med någon i personalen eller maila david.myrvold@vanersborg.se

Utställningar

Timjan har ett helt nytt galleri i anslutning till vårt café. Här visar vi all typ av konst. Är du intresserad av att ställa ut på Timjan? Hör av dig om du är mellan 13-25 år

Letar ni en plats att redovisa skolarbete på? Då är vårt galleri en bra plats till detta.

All verksamhet är självklart alkohol-, drog- och tobaksfri.

KONTAKT

Kulturhuset Timjan

Besöksadress:
Belfragegatan 5, Vänersborg

Telefon:
0521-72 26 03

Telefontid:
Måndag-tisdag 10-12
Onsdag-torsdag 16-20

E-post:
timjan@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM