Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

 

Elevhälsan för gymnasiet

Inom Kunskapsförbundets elevhälsa arbetar skolsköterskor, skolläkare, socialpedagog, skolkuratorer och specialpedagoger.

På samtliga av förbundets gymnasieskolor finns personal som arbetar med våra elevers hälsa. Både elever och föräldrar kan vända sig till elevhälsan på skolan.

Elevhälsan på Birger Sjöberggymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Elevhälsan på Magnus Åbergsgymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Elevhälsan på Nils Ericsonsgymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Personalen arbetar med att stödja eleverna i medicinska, psykosociala och pedagogiska frågor. Tillsammans med elevens studiehandledare, studie- och yrkesvägledare och rektor har de ansvar för elevhälsoarbetet. Målet är att tillsammans skapa goda möjligheter för varje elevs lärande och utveckling.

På elevhälsan arbetar de utifrån en helhetssyn där elevens hela nätverk ses som en resurs. Detta förutsätter ett nära samarbete med eleven och dennes föräldrar, skolpersonal samt externa samarbetspartners till exempelvis grundskolan, socialtjänsten och ungdomsmottagningen.

Elevhälsan kan ses som elevens egen företagshälsovård. Liksom företagshälsovården arbetas både förebyggande och med att lösa olika typer av problem som kan uppstå.

Som elev eller förälder är du alltid välkommen att söka upp elevhälsan och be om hjälp. Deras uppgift är att på bästa sätt förmedla det stöd och den hjälp som behövs.

KONTAKT

Kunskapsförbundet Väst
462 85 Vänersborg

Telefon växel:
0521-72 27 40

E-post:
kansli@kunskapsforbundet.se

Elevhälsan
Birger Sjöberggymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Magnus Åbergsgymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nils Ericsonsgymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebook

INSTAGRAM