Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

 

Stödgruppen Kaktusen

Kaktus gruppverksamhet finns för dig som är mellan 7 och 18 år och har en nära anhörig som har eller har haft beroendesjukdom eller psykisk ohälsa.

Har du det jobbigt hemma? Vill du träffa andra i samma situation?

Du är inte ensam om att ha en förälder eller annan närstående som har eller har haft beroendesjukdom eller psykisk ohälsa. Det kanske är anledningen till att du har det jobbigt hemma. Det är ju inte ditt fel eller ansvar att du har det så hemma men det kan kännas jobbigt ändå. Men du, det finns stöd att få!

På Kaktusen får du stöd av gruppledare och får träffa andra barn och ungdomar i din situation. Vi i Kaktusen tror att det är bra att träffa andra i liknande situation som du själv. Tillsammans blir vi starkare!

Vad kan vi erbjuda dig?

Du får träffa andra barn och ungdomar som är i liknande situation som du. Du får höra och förstå att just du är en värdefull och viktig person.

Du får lära dig mer om vad beroendesjukdom och psykisk ohälsa innebär. Du får prata om vad det innebär för dig att leva med någon som har beroendesjukdom eller psykisk ohälsa.

Du får sätta ord på dina känslor och stärka ditt självförtroende. Dela dina upplevelser med andra och se att du inte är ensam.

Du får ha roligt, leka, pyssla, fika, åka på utflykt och fantisera. Vi träffas i grupp, cirka 6 barn/ungdomar och två gruppledare.

Hur ofta träffas vi?

Vi träffas 1 gång i veckan under skolterminen, cirka 14 gånger, ungefär 2 timmar varje gång. Vi ses i våra lokaler på Belfragegatan 2 i Vänersborg.

Första träffen vi har med dig och en vårdnadshavare enskilt för att tillsammans prata om vad vi gör på våra träffar och lite om det stödmaterial vi använder.

Vad gör vi när vi träffas?

Vi pratar om olika ämnen som, beroende, psykisk ohälsa, känslor, relationer, gränser, saker som är bra i ditt liv. Utöver detta så skriver och ritar vi, ser på film, fikar, pysslar och myser.

Det är viktigt för dig att veta att vi som jobbar med Kaktusen har tystnadsplikt och alla deltagare i gruppen lovar varandra att det vi ser och pratar om där stannar där.

Kontakta oss

Vill du och din vårdnadshavare kontakta oss för att anmäla intresse? Vill du testa?

  • E-post: gunnel.olsen@vanersborg.se
  • Telefon till råd och stödenheten 1:e behandlingssekreterare Gunnel Olsén 0521 721026.

Du hittar bilder och annat om oss på Kaktusens Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kaktusen är en verksamhet som sker i samarbete mellan Rädda Barnen, Svenska Kyrkan, Erikshjälpen och Socialtjänsten i Vänersborgs Kommun.

Kontakt

Gunnel Olsén
1:a behandlingssekreterare

Postadress
Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress
Belfragegatan 2

Telefon
0521-72 10 26

E-post
gunnel.olsen@vanersborg.se

Facebook