Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

 

Stödgruppsverksamheten Kaktusen

Kaktusen finns för dig som går i skolan, och som har eller har haft föräldrar med alkohol- eller drogproblem eller psykisk sjukdom.

Har du det jobbigt hemma?

Du är inte ensam! Att ha en föräldrar eller annan närstående som har eller har haft problem med alkohol eller droger/psykisk ohälsa kan vara anledningen till att du har det jobbigt hemma. Det är ju inte ditt fel och inte är det ditt ansvar heller, men lika jobbigt kan det kännas ändå. Men du; det finns hjälp att få.

På Kaktusen kan du få hjälp och stöd i din situation. Vi är en stödgruppsverksamhet för dig som är i skolålder och har en föräldrar eller annan närstående som har eller har haft alkohol - eller drogproblem/psykisk ohälsa. Vi tror på det är bra att träffa andra i samma situation, för du är ju inte ensam att ha det så. Tillsamman blir vi starkare.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du får möjlighet att träffa andra som lever i en liknande situation, du kommer lära om hur andras alkohol- och drogberoende samt psykisk ohälsa påverkar dig, det stärker ditt självförtroende och du sätter ord på din känslor. Du får uppleva att du inte är ensam och att vi tillsammans är starka.

På våra träffar har vi det trevligt. Vi fikar, pysslar, åker på utflykt, och vi testar våra tankar. Du kommer få höra och uppleva hur viktig och värdefull du är, även om du kanske just nu inte känner så. Vi träffas i grupp om ungefär 5 unga och 2 gruppledare.

Hur ofta träffas vi?

Vi träffas en gång i veckan under en skoltermin, cirka 15 gånger. En av träffarna gör vi en utflykt tillsammans med gruppen. Första träffen är enskild med dig och en förälder.

Vad gör vi när vi träffas?

Vi pratar om olika ämnen som exempelvis beroende, psykisk ohälsa, relationer, gränser, känslor och saker som är bra i ditt liv. Utöver detta så ritar vi, skriver, ser på film, fikar och myser. Varje träff är ungefär 2 timmar och vi bjuder på fika varje gång.

Viktigt för dig att veta:

Vi som jobbar med Kaktusen har tystnadsplikt. Alla deltagare i gruppen måste lova varandra att det som ses och sägs i gruppen, stannar där.

Kontakta oss

  • E-post: harold.wilhelmsen@vanersborg.se
  • Telefon Sirius Familjecentral/Föräldrarådgivning: 0521-72 21 66
  • Telefon Kaktusens Stödgruppsverksamhet 0521-72 10 07

Du hittar bilder och annat om oss på Kaktusens Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kaktusen är en verksamhet som sker i samarbete mellan Rädda Barnen, Svenska Kyrkan, Erikshjälpen och Socialtjänsten i Vänersborgs Kommun.

Kontakt

Harold Söderberg Wilhelmsen
Föräldrarådgivare Sirius Familjecentral

Postadress
Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress
Poppelvägen 90

Telefon
0521-72 21 66
0521-72 10 07

E-post
harold.wilhelmsen@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM