Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

 

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Språngbrädan

Språngbrädan är en samtalsmottagning som vänder sig till personer som har frågor, eller vill ha stöd och hjälp rörande alkohol eller andra droger. På Språngbrädan kan man få hjälp med att förändra ett riskbruk/missbruksbeteende.

Samtalsmottagningen vänder sig också till anhöriga som till exempel föräldrar som är oroliga för sina tonåringar eller unga vuxna.

Vilka kan komma hit?

Språngbrädan vänder sig alltså till dig som har frågor, funderingar och kanske själv använder alkohol eller andra droger på ett riskfyllt sätt. Känner du eller någon anhörig till dig sig orolig kan ni kontakta oss för rådgivning och samtal. Vi kan oftast erbjuda en tid inom 1-2 veckor. Det kostar ingenting att komma till Språngbrädan.

Du/ni ska bo i Vänersborg.

Vad kan du få för hjälp?

På mottagningen kan man få hjälp att genom samtal och behandling få stöd i att förändra ett riskbruk/missbruk. Samtalen kan vara av olika slag så som rådgivning och information, motiverande och stödjande samtal samt behandlingsinriktade samtal.

Anhörigstöd kan vi erbjuda individuellt men också i grupp då man får möjlighet att dela andras erfarenheter som är i liknande situationer vilket ofta kan vara ett gott stöd. 

Öppettider

Mottagningen är öppen måndag till fredag mellan kl.08.30-17.00. Här jobbar fyra personer. Vi som arbetar på mottagningen har tystnadsplikt.

Kontakt

Språngbrädan
Sjöbodsvägen 2

Telefon
0521-72 16 04

E-post
sprangbradan@vanersborg.se