Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

 

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Halloweenparty

Den första november 2016 var det Halloweenfest på Timjan.

Utanför Timjan var det fullt av folk som tittade in genom de spindelvävsklädda fönstren och väntade på att bli insläppta. Strax efter klockan 17 öppnades entrén av den utklädda personalen och man fick trängas för att komma in.

Flera som kom var inte utklädda, så de gick bort till Biblioteks-hörnan där en kvinna sminkad till ett skelett satt och sminkade folk eller delade ut vita masker. Andra gick bort för att köpa fika - utöver det vanliga fikat fanns då även olika sorters bakelser och kakor - och några satte sig i stolar för att se på "Dark Shadows" - filmen de visade under kvällen.

Efter en stund fick de som vågade anmäla sig till skräckvandring i lokalen i grupper om fem och fem. Skräckvandringen bestod av tre olika rum i Timjans källare. I det första fick man sträcka ner sina händer i rör och leta efter en nyckel, i hopp om att inte få en otrevlig överraskning - som till exempel att en annan hand grep tag i en. När man hittat nyckel fick man ställa sig i ett led och gå genom en sorts labyrint med hängande plast och monster som hoppade fram - utan att släppa taget om varandras axlar. I det tredje rummet hade man några minuter på sig att leta efter godispåsar gömda i kartong lådor i ett rum fyllt av spindelväv och med en medlem av personalen gömd bakom kartonglådorna.

Under kvällen spelade även ett live-band och en DJ. Dessutom delades det ut pris för bästa utkläddnad.

Text: Alma Lilja

Foto: Alma Lilja och Mattias Fredén

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM