Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Publicerad 2018-04-27

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Koll på soc?

Få koll på socialtjänsten och var du kan få stöd när du behöver.

Du har rätt att må bra. Du som är ung har rätt att ha någon som tar hand om dig. Du har rätt att vara trygg och få en god fostran. God fostran betyder bland annat att du ska få råd, stöd och ha någon som bryr sig om dig.

Koll på Soc Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en sida där du på ett enkelt och tydligt sätt kan få koll på vad socialtjänsten är, och hur socialtjänsten kan hjälpa dig, dina syskon eller dina kompisar.

Om dina föräldrar inte kan ta hand om dig så att du mår bra och har det bra hemma ska du få hjälp av kommun du bor i. De ska också hjälpa dig om du gör saker som inte är bra för dig, till exempel om du missbrukar droger eller gör andra brottsliga saker. Kommunen har ansvar för att hjälpa alla dem som bor i kommunen som behöver det.

Därför finns socialtjänsten, eller soc som många unga kallar det, i alla Sveriges kommuner. Soc ansvarar för att ge stöd och hjälp till barn och unga som inte har det bra. Hos soc jobbar bland annat socialsekreterare. Deras uppgift är att tillsammans med dig och din familj försöka hjälpa dig så att du ska få det bättre.

Information på webbplatsen har tagits fram av Barnombudsmannen i samarbete med barn och unga.

Gå till kollpasoc.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att läsa mer om soc.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se