Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2018-06-18

Festlig inledning på sommarlovet med Schools Out

Strax under 600 ungdomar firade in sommarlovet i Arena Vänersborg.

Fredagen den 15 juni var det återigen dags att öppna upp portarna för den populära sommarlovsfesten för högstadie- och gymnasieelever i Vänersborg. Festen arrangerades i år i Arena Vänersborg och lockade mängder av sommarlovsfirande ungdomar.

Den traditionella sommarlovsfesten Schools Out har arrangerats sedan 2005 och i år hölls den för andra gången i Arena Vänersborg. Nytt för programmet i år är Schools Out Fotball Cup som gjorde att sommarlovsfesten startade igång redan vid 14.00. På plats var åtta lag bestående av både spelsugna tjejer och killar redo att kicka i gång sommaren. Matcherna hölls på Vänersvallen och arrangerades av U17-laget i Vänersborg IF. Vinnarna av turneringen presenterades senare mot kvällen när var det dags att flytta in i Arena Vänersborg där festen och sommarlovsfirandet skulle komma att fortsätta.

Engagerad publik under Schools Out Football Cup

Klockan är 19.00 och det första jag slås av när jag kliver in i Arena Vänersborg är ett gigantiskt aktivitetstorg bestående av bland annat sumobrottning, hinderbana, Combat Archery, gladiatorkamp och tävlingar. Emil Bohjort är en av dem som hjälpt till att arrangera festen och när jag berömmer deras stora utbud av aktiviteter svarar han ”i år slog vi på stort!”. Under kvällen hade även ungdomarna möjlighet att delta i ett quiz och tävla om en elgitarr i samverkan med Studiefrämjandet Norra Älvsborg.

Men kvällen bjöd inte enbart på fartfyllda och roliga aktiviteter, utan även uppträdanden av årets artister Cherrie och Maxida Märak. Först på scen var Maxida som är en svensk-samisk jokare och hiphopmusiker som genom sin sång delade med sig av massa tänkvärda budskap. Efter ett uppträdande fyllt av unik hiphop och ett flertal tankeställare var det dags att presentera vinnarna av Schools Out Fotball Cup i form av en prisutdelning där lagen tilldelades medaljer och godis. Sedan var det dags för årets andra artist Cherrie som är en av Sveriges största R&B-artister och som bland annat vunnit pris på P3 Guld, Grammisgalan och Manifestgalan. Tillsammans satte de gung i hela Arenan och bidrog till det ultimata sommarlovsfirandet bestående av dans, jubel och glädje.

Schools Out 2018 kom att bli en fartfylld och fantastisk kväll fullspäckad av aktiviteter och aktuell svensk musik. Schools Out har i huvudsakligen arrangerats av fritidsledare under enheter Ungdom i Vänersborgs kommun tillsammans med kommunens drogförebyggare, föreningar och en arbetsgrupp bestående av ideellt engagerade ungdomar. I år arrangerades Schools Out i samverkan med Studiefrämjandet Norra Älvsborg.

Arrangörerna vill tacka Hemköp Torpa, Quality Hotel, ALAB Fastigheter, Mannes Motor, TriloAppar och Hemmakväll som alla stöttade årets arrangemang.

Text och foto: Ellinore

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM