Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2018-07-23

Sommarjobbade med teater

Vänersborgs kultursommarjobbare bjöd på skratt och allvar.

I Plantaget möts jag av ett glatt och entusiastiskt gäng sommarjobbare som i sommar bjudit barn och familjer runt om i Vänersborg på teater. Vanja som är sommarjobbarnas handledare berättar att det är hon som skrivit manus, kommit på idén och stöttat dem att få ihop pjäsen på ett bra sätt.

Sommarteatern har i år spelat ”Det osynliga barnet” av Tove Jansson som är en del av de folkkära böckerna Mumintrollen. Teatern handlar om en flicka vid namn Ninni som blir osynlig efter att hon blivit omhändertagen av en elak gammal tant. Handlingen fortsätter med att Muminfamiljens goda vän Too-ticki lämnar Ninni till muminfamiljen i hopp om att de ska kunna göra henne synlig igen.

Sommarteatern har inför sina föreställningar lagt ner två veckor på att öva och repa. Resterande två veckor har sommarjobbarna varit ute på olika platser i Vänersborg och spelat upp föreställningen. På sitt schema har de haft två föreställningar per dag och det fantastiska sommarvädret har lockat mycket publik.

De sista dagarna har dock inte hela gruppen varit på plats, något som resulterat i att gruppen inte kunnat fortsätta med sin pjäs. Istället anordnar de en sagostund där de läser ur Emil i Lönneberga och sjunger några sånger tillsammans.

Sommarjobbarna har inte bara med sin teater bjudit på skratt, utan även spridit ett viktigt budskap. Tanja berättar - Det är en tänkvärd pjäs för både barn och vuxna! Det finns många osynliga barn i världen.

Text och foto: Ellinore

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM