Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2018-08-02

Det svänger på danslägret

Sommarens dansläger i Vänerparken lockade till skoj, skratt och rörelse.

Det är en varm sommardag och vädret bjuder strålande sol och ljumna fläktar. Jag befinner mig på gräsplätten utanför Vattenpalatset och det är snart dags för danslägrets sista avslutning bestående av en dansuppvisning och smarrig fika. På gräsplätten sitter nära och kära, förväntansfulla inför den fartfyllda föreställningen.

Vänersborg har i sommar anordnat dansläger för barn och ungdomar, ett läger som varit ett samarbete mellan Kultur och fritidsförvaltningens sommarlovssatsningen Aktiv sommar och Danspoolen. Anna Josefson, som är verksamhetsledare på Hjälpande Händer, berättar att danslägret är till för alla och att det är viktigt att det erbjuds aktiviteter till barn och unga som inte har pengar eller möjlighet. Lägret har ägt rum i två omgångar, första dagarna för åldrarna 7–11 år och andra dagarna för 12–16 år. Lägret som pågått i totalt fyra dagar lockade många danssugna barn och ungdomar, något som resulterade i att platserna fort blev fullbokade.

Danslägret har utgått från Vänerparkens moderna danssalarn, men även utomhus i det fantastiska och varma sommarvädret. Barnen och ungdomarna har fått dansa allt från jazz till att jobba med egna danser. Danslärarna Natalie och Elsa berättar att dagarna har bestått av allt från att lära känna varandra till eget skapande, improvisation, koreografier och övningar. För de mindre barnen har det varit mycket fokus på både lek och dans. Lägret har inte krävt några förkunskaper men många av barnen har sedan tidigare mycket vana vid dans och ett stort dansintresse.

Danslägret som i sommar kom att bli succé planeras att hållas nästa år igen, men då vid ytterligare tillfällen och dagar. Under dessa dagar har inte dansen enbart skapat förutsättningar för barn och unga att utvecklas, utan den har även bidragit till mycket skoj, stärkta relationer och gemenskap.

Text och foto: Ellinore

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM