Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2018-12-13

Innebandytradition natten mot Lucia

Med 30 föranmälda lag och många åskådare på läktarna avgjordes Lussebandyn natten mot den 13 december.

Den årliga innebandyturneringen Lussebandyn startade redan strax före halv fem på eftermiddagen, och sammanfattas av arrangörerna som en lyckad kväll där både ungdomar och vuxna hade roligt. Kvällen genomsyrades av god stämning och ett genomgående schysst spel av de deltagande lagen. Under Lussebandyn, som är en av många drogfria aktiviteter i Vänersborgs kommun, testades knappt 100 ungdomar med alkomätare och samtliga var nyktra.

Priser delades ut i fyra vinstklasser

Vinnande laget i gymnasiegruppen

Vinnande lag i gymnasiegruppen

Vinnande lag i högstadiegruppen

Vinnande lag i högstadiegruppen

Vinnande lag för Bästa utklädnad

Vinnande lag för Bästa utklädnad

Vinnande lag i Fair Play

Vinnande lag i Fair Play

Arrangörerna vill tacka alla funktionärer som bidrog till genomförandet av evenemanget, och rikta en extra stor eloge till alla trevliga och engagerade ungdomar som på ett eller annat sätt deltog under Lussebandyn 2018.

Vad är Lussebandyn

Lussebandyn är ett populärt och attraktivt evenemang med lång tradition, som erbjuder ungdomar ett positivt sammanhang att vistas i under kvällen och natten mot Lucia. Arrangemanget erbjuder en trygg och drogfri miljö med fokus på att ungdomarna ska få en rolig kväll.

Lussebandyn är en innebandyturnering för högstadiet och gymnasiet som ska vara inkluderande, där alla är välkomna (både ungdomar, föräldrar och övriga allmänhet). Arrangemanget är kostnadsfritt att såväl delta i som att komma och heja på läktaren. För de deltagande lagen finns möjligheten för spelarna att låna både klubba och hjälm genom IBK Vänersborg.

Lussebandyn arrangeras i samverkan mellan kommunens drogförebyggande samordnare, IBK Vänersborg och Kultur- och fritidsförvaltningen. Kring arrangemanget finns också samverkan med fältsekreterare, sportcentrumvärdar och Polarna, samt andra delar av föreningslivet som närvarar under arrangemanget och bidrar till en god och trygg stämning.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM