Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Publicerad 2018-12-20

Idol-hysteri på hemmaplan

Förväntan var stor inför Idolturnéns stopp i Vänersborg.

När de fyra idolerna Bragi, Kadiatou, Sebastian och William gör gemensam turné runt om i Sverige är det rusning till konserterna, särskilt under deras stopp vid Idrottshuset i Vänersborg. De drygt 1200 biljetterna tog slut blixtsnabbt, och många som blivit utan jagade extra biljetter på sociala medier.

Förväntan var därmed extra stor inför konserten i Idrottshusets A-hall, och i centrum av allt stod såklart William Segerdahl.

Från scenen bjöd idolerna på en resa genom vackra sånger, glada ögonblick och personliga berättelser om livet efter Idol. Till en början intog de scenen var för sig. Först ut var Bragi i glansig skinnjacka, sjungandes emotionella sånger som ”Your song” av Elton John.

Han berättade om hur han hade utvecklat självständighet, Kadiatou fokuserade kring sin emotionella låtskrivningsprocess, och Sebastian berättade hur oväntat det var att vinna Idol 2018.

Sist på tur var den artist som fick publiken att jubla och klappa som högst, Vänersborgaren William Segerdahl. Stämningen var livlig och William berättade om hur han hade saknat sin gamla skola, det lokala cafét Nordfeldts och sin familj i Vänersborg.

Med låtar som ”See you again” av Charlie Puth dedikerade till sin familj på läktaren tog han hela publiken på en emotionell berg-och dalbana.

Kommunen beskrev honom som Vänersborgs stolthet för att han hade gett staden ett nytt ljus och visade att man kunde gå långt som Vänersborgare. Som tack för detta fick han gåvor med anknytning till staden.

Avslutningsvis återförenades idolerna på scenen, mottog blommor och träffade den engagerade, klappande och stödjande publiken.

- Kvällen är verkligen något som jag kommer att minnas, och det tror jag att resten här kan hålla med om, sammanfattade en nöjd 15-årig tjej mitt i publikhavet.

Text och foto: Boris

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM