Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Publicerad 2019-06-28

Fotbollsskola inledde sommarlovet

Under midsommarveckan hölls Vänersborgs IF:s årliga sommarfotbollsskola.

I år ägde fotbollsskolan rum på Vänersvallen mellan den 17-20 juni och deltagarna var i åldrarna 6-13 år.

Under sommarfotbollsskolan var det deltagare från den egna föreningen, andra föreningar och ungdomar som vanligtvis inte spelar fotboll. Träningarna arrangerades av frivilliga ungdomar från VIF:s egna förening. Ungdomarna var även med och hjälpte till som domare. Under matcherna satt deltagarna och hejade på och peppade varandra från läktaren. Jonathan Helldén som spelar för VIF betonade att det har varit mycket jobb och engagemang för att få till sommarfotbollsskolan.

- Det har fungerat bra, våra ungdomsledare gör ett fantastiskt jobb och detta kommer vi fortsätta med, sa Pernilla Torstensson kanslichef för VIF.

Den sista dagen fick deltagarna delta i en intensiv fotbollsturnering och leka av sig i ett vattenkrig. Dagen avslutades med att deltagarna bjöds på glass och fick varsitt diplom. I publiken fanns föräldrar som tittade på och trots att vädret inte var på topp spelade barnen sitt bästa. Ungdomarna och barnen samarbetade bra och hade en god gemenskap på planen. Barnen såg upp till ungdomarna som hjälpte till och stöttade på plan vilket bidrog till bra fotbollsmatcher.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM