Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Publicerad 2019-07-08

Möt sommarbiblioteket på stan

I sommar har biblioteket tagit sig ut till stranden, parken och fotbollsplanen.

Under sommaren cyklar sommarjobbande ungdomar runt i Vänersborgs kommun för att ge dig möjlighet att läsa en tidskrift eller bok ute i sommarvärmen. På sommarbiblioteket kan du låna böcker för alla åldrar. Det finns även aktiviteter och lekar som alla kan delta i. Du kan till exempel hoppa hopprep, delta i bollekar, poänglekar och geometrilekar där du kan experimentera med former och utveckla din kreativitet.

Sommarbiblioteket är oftast ute mellan klockan 13.00-16.00. De befinner sig på platser i Vänersborg som vid Skräcklan, Willys, Plantaget, olika stränder, parker och idrottsplatser. 

För att du ska kunna låna en bok ifrån sommarbiblioteket anger du namn, telefonnummer och bokens titel. Du återlämnar boken när du är klar på Vänersborgs bibliotek som anordnar evenemanget. Du kan även återlämna boken på sommarbiblioteket.

Under sommaren får du gärna gå fram till sommarjobbarna på Sommarbiblioteket. Dennis och Khalid är två av dem som sommarjobbar och tycker att det är kul när nyfikna barn och ungdomar kommer fram och ställer frågor.

Text och foto: Frida, Eddie och Nadiah

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM