Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Publicerad 2019-07-12

Musik som sommarjobb

Sommarjobbare står för gratis konserter i Vänersborg under sommaren.

Varje år arrangerar Vänersborgs kommun en sommarorkester där ett gäng musikintresserade ungdomar får sommarjobba med musik. Tillsammans åker de ut på en sommarturné och underhåller dig och andra med deras fantastiska musik. I år kommer temat främst handla om pop. Sommarorkestern kommer att tillsätta pop från både nutid och dåtid i deras framträdanden. Syftet med detta är att alla i publiken oavsett ålder ska känna igen låtarna och kanske till och med väcka goda minnen hos dem.

Sommarorkestern består av tio musikengagerade ungdomar. Olivia Lundberg som är handledare säger - Det känns skitkul att få upptäcka olika gruppdynamiker men framför allt att få jobba med så duktiga ungdomar som har multitalanger tycker jag är häftigt.

Något som alla i sommarorkestern uppskattar är att de själva får välja låtarna. Det är därför viktigt att kunna anpassa sig efter varandra när det kommer till tempo och klang. Alice som är en av medlemmarna i sommarorkestern berättar - Det är en bra övning att spela med andra för att då lär man sig också att anpassa sig efter andra. Kalle som också är med i sommarorkestern tillägger - Det är väldigt kul att vi får chansen att göra något vi tycker är roligt som sommarjobb.

Sommarorkesterns sommarturné har redan påbörjat men kommer att pågå ända fram till augusti. Just nu åker sommarorkestern runt till olika ställen i Vänersborg för att uppträda. Alla är välkomna oavsett ålder och det är gratis. För vidare information om tider och platser kan besöka Facebooksidan Kulturens Vänersborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller deras Instagram Sommarorkestern2019länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Text: Nadiah
Foto: Ellinore

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM