Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Publicerad 2019-07-23

Badplatser i Vänersborg

Har du koll på alla sköna badplatser i Vänersborg?

Innan du beger dig till badplatsen, kan det vara bra att kolla Vänerborgs kommuns hemsida. Där kommer det upp information ifall badvattnet innehåller bakterier eller det förekommer badklåda. Se vanersborg.seöppnas i nytt fönster

Skräcklan

På Vänerns kant nära centrum ligger Skräcklan och där kan du kombinera utomhusbad med att vistas i naturen. Du kan välja att sola antingen på strand, klippor eller gräs. Här finns även ett café, en lekpark och massvis med olika aktiviteter. Det finns ett stort antal busshållplatser i närheten av Skräcklan. Du kan till exempel gå av vid Regementsgatan, Torget eller Vänersborgs resecentrum. Det är bara fem-tio minuters gångavstånd från dessa hållplatser till Skräcklan.

Ursand

Tre kilometer norr om Vänersborg hittar du Ursand. Här kan du sola och bada på den härliga sandstranden. Utöver stranden kan du bada i deras poolanläggning men då tillkommer en viss kostnad. På Ursand finns även caféer, äventyrsgolf, en restaurang och andra roliga aktiviteter. Du kan ta badtåget till Ursand som avgår från Vänersborgs centrum men det kostar. Du kan även cykla, gå från stan, åka bil och buss. Tar du bussen måste du gå en bit.

Nordkroken

Denna badplats ligger en bit utanför Vargöns centrum. Vid Nordkroken finns en långgrund sandstrand som är barnvänlig och perfekt för familjen. Det finns även en brygga som du kan sola på och bada ifrån. Du kan ta buss 62 nästan ända ut till stranden med kort gångavstånd. Det går även att promenera, cykla och åka bil till Nordkroken.

Sikhall

I Brålanda ligger Sikhall som är en långgrund sandstrand i söderläge. Här finns en populär camping med kiosk och toaletter.

Från centrala Vänersborg är det lättast att ta sig hit med bil, men har du inget emot en rejäl cykeltur, så finns det bra cykelvägar att ta mot badplatsen.

Gaddesanna

Gaddesanna är en trevlig badplats vid Vänern i Vänersborg.

Denna barnvänliga sandstrand erbjuder lagom långgrunt vatten och badklippor. Gaddesanna är placerad på Vänersnäs. Det finns också en utsiktspunkt en bit bort från stranden. Hit tar du dig lättast genom att åka bil. Vid badplatsen finns det en parkering och i närheten ligger en mindre båthamn. Det går även att ta buss 641 men då måste du gå en liten bit från hållplatsen.

Botered

En mindre badplats vid Boteredssjön. Närhet till kiosk vid rastplatsen och toaletter. Hit kommer du med cykel eller bil.

Blåsut

Denna badplats är mer känd som Gaddes brygga. Vid badplatsen finns en badstege och lång brygga som du kan hoppa ifrån. Det är ett familjärt ställe där du kan tillbringa många sommardagar och sommarkvällar. Det går att ta buss 62 till Blåsutkyrkan och därefter är det en liten promenad till badplatsen. Det går även att cykla och åka bil till badet.

Badhus och bassänger

Sommaren levererar inte alltid sol och värme. Om det är en kall eller regnig sommardag kan ett badhus vara ett bättre alternativ för dig som är badsugen. I Vänersborg finns det två badhus som du kan välja mellan.

Vattenpalatset

Vattenpalatset är Vänersborgs största äventyrsbad. Äventyrsbadet ligger i centrala Vänersborg med gångavstånd från Vänersborgs Resecentrum. Det är lätt att ta sig dit med buss, cykel, bil eller till fots. Inträdet kostar runt 70 kronor per person och du har även tillgång till en utomhuspool och ett trevligt café.

Hallevibadet

Hallevibadet är ett badhus som ligger i Vargön. Badhuset ligger en liten bit utanför Vänersborgs centrum och hit kan du ta buss 62 eller 650. Bor du i Vargön kan du promenera till badhuset men bor du utanför kan du förutom buss åka bil eller cykla. Inträdet kostar 40 kronor för ungdomar.

Brålandabadet

I centrala Brålanda ligger utomhusbassängen Brålandabadet. Under sommaren erbjuder badet simskola i första hand.

Tipsa oss

Vilken är din favoritplats att bada på i Vänersborgs kommun? Lämna en kommentar på vår Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Text: Nadiah, Frida och Eddie
Foto: Frej

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM