Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Publicerad 2019-08-01

Lekfest på Kastanjevägen

Varje sommar arrangerar Hjälpande Händer den populära Tågetfestivalen.

Festivalen vänder sig till barn och familjer och är en av de stora familjeaktiviteterna som händer i området under sommaren. Den 26 juli hölls sommarens sista Tågetfestival och sommarjobbare från ungivbg.se var på plats för att bevaka det glädjefyllda evenemanget.

På festivalområdet fanns hinderbanor, hoppmattor men framförallt glada och förväntansfulla barn som såg framemot de kommande två timmarna. I Hjälpande Händers kök fanns det möjlighet att köpa kakor, chips och dricka för en billig peng. I kassan blev du bemött av barn som fick äran att sköta kassan med hjälp av en vuxen. Barnen berättade att det var jätteroligt att få sälja saker men även lära sig hur det är att ta ansvar.

Under festivalen arrangerades flera olika aktiviteter men något som blev extra populärt var vattenlekarna. Barnen tyckte att det var roligt att få leka och duscha med vatten, speciellt då den stekande sommarhettan var påtaglig.

Festival för gemenskap och respekt

Tågetfestivalen har vid tre tillfällen under sommaren bjudit barn och familjer på minnesvärda ögonblick. Verksamhetsledaren Anna Josefsson menar att det genom festivalen skapas en gemenskap där alla bemöter varandra med respekt. Att festivalen blivit så lyckad är inte så konstigt med tanke på all planering som ligger bakom festivalen. Planeringen har pågick under tre veckor med hjälp av sommarjobbare som fick komma med egna förslag. Sommarjobbarna fick även vara med och arrangera och hjälpa till vid festivalen.

Dusch med vattenslang

En av sommarjobbarna som deltog i planeringen och som hjälpt till vid de olika tillfällena är 17-åriga Abdirahman. Han berättar - Denna dagen var en riktigt härlig och spännande dag, det var många ungdomar och barn som fick duscha från vattenslangen. Riktigt kul dag!

Sommarjobbarna menar att sex timmars lekande och glädje är något alla barn måste få och att det därför borde arrangeras mer aktiviteter för barn. Den sista festivaldagen avslutades med att alla barn fick dansa med Sommardansarna.

Text och foto: Samiyo

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM