Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Publicerad 2020-03-24

Tips för dig som studerar hemifrån

Läs tips på hur du lyckas med dina studier på distans.

När du ska studera hemifrån kan det ibland vara svårt att hitta motivation. Risken finns att böckerna blir liggande framför dig hela dagen utan att någonting blir gjort.

Tips på hur du lyckas med dina studier

Lägg upp ett schema

Ett tips är att lägga upp ett schema för skolarbetet. Med hjälp av ett schema kan du få en bättre överblick över dina studier och minska risken att skolarbetet blir rörigt och besvärligt.

Lägg undan mobilen och ta pauser

När du studerar är det viktigt med koncentration. Lägg undan mobilen och sätt dig på en lugn plats där du kan fokusera och studera ostört. Genom att ta korta pauser kan du öka koncentrationen och få mer gjort.

Studera på olika platser

Ibland kan det vara skönt med ett miljöombyte för att få nya idéer och inspiration. Du behöver inte lämna hemmet utan ibland räcker det med att sätta sig vid köksbordet eller i soffan för att få mer inspiration. Testa själv var du studerar bäst!

Prova olika studietekniker

Genom att ha en fungerande studieteknik kan du göra dina studier både enklare och effektivare. Du kan till exempel testa att underlätta dina studier med hjälp av flashcards,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster mindmapslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller quizlänk till annan webbplats. Viktigt att tänka på är att vi alla är olika och det gäller att hitta det studiesätt som passar dig bäst. Prova dig fram!

Läs mer om hur du kan förbättra din studieteknik.

Studera tillsammans med dina kompisar via telefon eller nätet

Genom att studera tillsammans kan du och dina kompisar motivera varandra och hjälpas åt med kluriga uppgifter. Dessutom blir det oftast roligare när man är fler! Du och dina kompisar kan använda olika sociala medier eller chattrum för att kommunicera med varandra.

Nu i coronatider är flera funktioner på Google Hangouts Meetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster gratis att använda.

Du kan också skapa och dela whiteboardslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster online med dina kompisar.

Skolhjälp på nätet

Nu är det många som studerar på distans på grund av coronaviruset. Då kan det vara effektivt att använda sig av digitala verktyg. På nätet finns det mängder av hjälp att få när det kommer till skolarbete. Det finns exempelvis grupper på Facebook där kunniga personer kan hjälpa till med matte, fysik och kemi.

I Facebookgruppen Gratis mattehjälp onlinelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du få hjälp av ingenjörsstudenter med mattetal, stora som små!

På Youtube finns det undervisning utifrån olika ämnesområden som du kan ta hjälp av. På Fredrik Lindmarks Youtube-kanallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du ta del av genomgångar och lösningar i kurserna Kemi 1, Fysik 1, Fysik 2 och Matematik 1-5.

Text: Frida

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM