Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Publicerad 2020-03-26

Sju tips som förgyller din vardag hemma

Saker som du kan göra när du håller dig hemma i coronatider.

Håller du dig ifrån att vara ute, eller har din skola distansundervisning? Kanske sitter du där hemma och har slut på bra idéer om vad du kan hitta på? Vi på Ungivbg har listat flera olika aktiviteter som du kan sysselsätta dig med när rastlösheten kryper på.

Sju tips på aktiviteter att göra hemma

1. Titta på film, serier eller TV-program

Det blir allt vanligare att titta på sina favoritprogram via mobilen eller datorn. Idag finns det ett stort utbud av streamingtjänster och just nu kan du prova Cmore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., HBO nordic Länk till annan webbplats. och Viaplay Länk till annan webbplats. gratis i två veckor.

Tips! Vill du få dig ett riktigt gott skratt? Då kan du titta på Bäst i test som är ett tävlingsprogram med kändisar där det gäller att tänka utanför boxen. Du kan se programmet gratis på SVT Play. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2. Titta på en dokumentär

Varför inte samla på dig mer kunskap genom att kolla på en intressant dokumentär?

På SVT play kan du till exempel se kortdokumentären Jireel – efter genombrottet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Den handlar om Jireel som är en av Sveriges mest hyllade artiser. I dokumentären får du ta del av artistens framgång och historia, perfekt för dig som är ett stort fan av Jireel!

3. Läs en bok eller lyssna på en ljudbok

Passa på att slappna av och hoppa in i böckernas värld! Plocka fram den där boken du har velat läsa under en längre tid eller låna en ny. På Vänersborgs biblioteks hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns det mängder av olika e-böcker, tidskrifter och ljudböcker som du kan låna.

Bookbeat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Nextstory Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Storytel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har ett stort utbud av ljudböcker och e-böcker för alla stunder. Om du redan inte har ett abonnemang hos någon av tjänsterna kan du prova på gratis i 14 dagar. Testa och byt så har du ljudböcker för sex veckor gratis. Perfekt för ensamma promenader!

4. Håll kontakten med videosamtal

Just nu är det inte lika lätt att träffa familj och vänner, något som för många kan upplevas som jobbigt och tråkigt. Tack vare dagens teknik kan du ha videosamtal med dina nära och kära via exempelvis FaceTime eller Skype Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I tider som dessa tackar vi tekniken lite extra!

5. Träna hemifrån

För tillfället är det många gym som stängt igen och träningar som ställts in. Om du känner dig sugen på att träna är det ett perfekt tillfälle att utforska utbudet av hemmaträning. På nätet finns det mängder av olika träningspass du kan inspireras och ta del av.

Sandra Fribergs Youtube-kanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du träna direkt till roliga och tuffa träningspass!

6. Plocka fram sällskapsspelen

Sällskapsspel är ett underskattat nöje. Rota fram sällskapsspelen eller ta fram kortleken och utmana dem där hemma.

Varför låta distansen hindra dig från att umgås och spela spel med dina kompisar? Via Skype kan till exempel du och dina kompisar underhålla varandra med charader.

7. Titta på bidragen i Eurovision Song Contest

Det har nog inte gått någon obemärkt förbi att Eurovision Song Contest 2020 är inställt. Den bra nyheten är att alla bidrag finns att se på Youtube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Poppa popcornen och njut till alla framträdanden. Vilket bidrag tror du skulle ha vunnit?

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook