Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Publicerad 2020-06-23

Sommarlovet kickade igång med fotbollsskola

Under midsommarveckan höll Vänersborgs IF sin årliga fotbollsskola.

Den 15 till 18 juni höll Vänersborgs IF sin årliga fotbollsskola på Vänersvallen. Fotbollsskolan är en sommartradition som vänder sig till tjejer och killar i åldrarna 6 till 13 år. Ledarna bestod av ungdomar från Vänersborgs IF egen förening.

Det var en varm torsdag i juni och vi på Ungivbg var på plats och bevakade sista dagen av fotbollsskolan. Vi intervjuade några deltagare och de var alla väldigt positiva till fotbollsskolan. De senaste dagarna har de förutom att spela fotboll fått möjligheten att träffa och lära känna nya människor.

Bild på två unga killar som sitter på en läktare i fotbollskläder

Från vänster: Theo och Gibson.

Teo och Gibson är två ungdomar som deltog i fotbollsskolan. De träffades genom fotbollen och är goda vänner.

- Det är roligt att spela fotboll och man träffar samtidigt nya vänner, berättade Theo.

- Man tränar och har roligt på samma gång, tillägger Gibson.

Ett av fotbollsskolans syfte är att fler barn och ungdomar ska bli engagerade i fotboll. Pernilla Torstensson som är kanslichef för Vänersborgs IF berättade:

Jag glädjs när jag ser barnen spela fotboll tillsammans. Man upplever mycket rörelse, gemenskap och trygghet vilket är viktigt, säger Pernilla.

Simon Torstensson som är huvudansvarig för fotbollsskolan sammanfattar att det är fyra dagar fylld av glädje. Han menar att fotbollsskolan ger barn och ungdomar möjlighet att träffa nya kompisar, och den är viktig för deras utveckling inom fotbollen.

Vänersborgs IF fotbollsskola har blivit en av Västra Götalands största fotbollsskolor och lockar årligen över 150 deltagare. I samband med coronaviruset har föreningen i år behövt minska antalet deltagare till 120 stycken. Trots detta blev fotbollsskolan ännu en gång en riktig höjdare!

Text: Calista, Osman och Smilla.

Foto: Calista och Smilla.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM