Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Publicerad 2020-06-29

Träffa sommarbiblioteket på stan!

Under sommaren cyklar feriepraktikanter runt i staden med ett sommarbibliotek.

Är du sugen på att koppla av med en bok i sommar? På sommarbiblioteket kan du bland annat låna böcker, tidskrifter och ljudböcker. De erbjuder även lekar i sommarvärmen. Du kan också lösa ett klurigt korsord eller pyssla. Det finns böcker för alla åldrar och du kan välja en bok som passar just dig.

Just nu är det Sara och Khalid som är feriepraktikanter på sommarbiblioteket, och om två veckor är det dags för två nya feriepraktikanter att dra ut på cyklarna. Sommarbiblioteket arrangeras av Vänersborgs bibliotek och pågår till och med vecka 32. Sara berättar om vad sommarbiblioteket är och skrattar:

Ett bibliotek på hjul kanske man kan säga, säger Sara.

Två ungdomar med ryggen mot kameran som sitter i varsin solstol bredvid ett cykellbibliotek 

På bild: Sara och Khalid.

Sommarbiblioteket håller till runt om i staden. Bland annat vid Plantaget och Gågatekrysset men oftast i Skräcklan. Om det är fint väder kan de även åka ut till badplatser som till exempel Nordkroken och Ursand.

Sara berättar om sina upplevelser av att jobba med sommarbiblioteket.

Det är många som tackar oss liksom, för att vi är här och då känns det som man gör något bra när man är ute, berättar Sara.

Sommarbiblioteket brukar vara ute mellan klockan 10.00 – 12.00 och 13.00 – 15.00. Tiderna kan variera, och om det är dålig väder håller de till på Vänersborgs bibliotek.

Låna en bok

Du kan låna en bok upp till sex veckor. Du behöver inte ha något lånekort för att låna böcker. För att låna en bok behöver du tala om ditt namn, mobilnummer och bokens titel till feriepraktikanten. Du kan lämna tillbaka boken till sommarbiblioteket eller på Vänersborgs bibliotek.

Vänersborgs bibliotek i coronatider

Biblioteket har fortfarande öppet men på grund av coronaviruset är övervåningen och halva nedervåningen avspärrad. Det finns två datorer tillgängliga på nedervåningen och du kan låna alla böcker som biblioteket erbjuder. För att låna en bok kan du komma in till biblioteket. Där
pratar du med bibliotekarierna som hjälper dig att hämta och låna boken.

Du kan även låna e-böcker och ljudböcker via bibliotekets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Text och foto: Frida och Osman.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM