Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Publicerad 2020-07-07

Skapar musik på fritidsgården

Musikintresserade ungdomar har under några sommarlovsveckor haft möjlighet att delta i studioworshops på Torpagården.

När vi kommer på besök har Torpagården precis öppnat och ungdomarna är taggade inför att gå in i studion. I studion finns den utrustning som behövs för att skapa musik och spela in sig själv. Det är Timjan och fritidsgårdarna i samarbete med Medborgarskolan, som har arrangerat studioworkshopen.

Under studioworshopen får deltagarna lära sig hur programvaran fungerar, hur man skriver låttexter och hur det går till att spela in och mixa låtar. Emad är rappare och håller i studioworkshopen. Han hjälper till och coachar i hur man ska tänka som artist. Han hjälper också till att skissa på låtar, producera och om man vill även gör låtar klara att släppas på Spotify.

14-åriga Sabri är deltagare på dagens studioworshop. Det är inte första gången han deltar och han hoppas på att bli något stort i framtiden. Sabri har redan hunnit släppa två låtar.

- Jag går ut med ännu mer kunskap än när jag kom hit. Jag vill bara få i mig så mycket kunskap som möjligt, säger Sabri när han berättar om förväntningarna inför dagen.

Emad berättar att upplägget är olika beroende på om du är van vid att skriva låtar eller om det är första gången som du kliver in i en studio. Alla ungdomar som är engagerade i musik är välkomna att producera musik på Torpagården, allt från nybörjare till mer erfarna.

Sabri är här med en kompis och han beskriver att det är en hobby att göra låtar tillsammans.

- Att göra musik är ett sätt att uttrycka mig, säger Sabri med ett leende.

Under de senaste veckorna har ungdomar fått möjlighet att uttrycka sina känslor genom sitt musikskapande. Emad berättar att studioworkshopen har varit väldigt givande, och hoppas på fler tillfällen i framtiden.

Text och foto: Frida

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM