Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

Publicerad 2021-03-22

Teaterglädje på Musikskolan

Hilda, Lava, Emmy och Alva

Musikskolans teatergrupp passar dig som vill spela teater, kanske utmana sig själv, stå på scen och utvecklas som person.

Nu finns det plats för dig som går årskurs 6 - 9 att vara med i Musikskolans teatergrupp. Här får du utrymme att uttrycka dig själv genom att utforska olika typer av känslor, ha kul och uppleva gemenskap.

Syftet med gruppen är att få prova på och lära sig mer av vad teatern har att erbjuda tillsammans med andra i teatergruppen. Det kan till exempel vara att gå in i olika karaktärer, improvisera och att spela utifrån ett manus. Du får också utmana dig själv genom att stå på scen inför en publik.

Hilda som går i teatergruppen berättar att det bästa med att vara med är gemenskapen och att lära känna de andra i gruppen. Under lektionen brukar de prata om dagen, röra på kroppen för att kunna använda den som uttrycksmedel och sedan öva teater på olika sätt.

Emmy, Lava och Alva som också går i teatergruppen skrattar och berättar att den roligaste känslan att spela är upprörd och förvirrad. De tillägger också att den största utmaningen med att spela teater är att just inte skratta, utan att vara lite mer seriös i de roller som kräver det.

Teaterpedagogen Johanna, som leder gruppen säger att du inte behöver ha tidigare kunskaper av teater för att få vara med. Vanligtvis arbetar man i gruppen med teaterföreställning som sedan visas upp inför en publik, men på grund av Covid-19 har det inte varit möjligt att spela upp föreställningar för en publik. Nu har de istället spelat in videor.

Hilda medger att det både var roligt och lite läskigt första gången hon klev in i Musikskolans lokaler för att vara med i teatergruppen. Men idag säger hon att det är höjdpunkten på veckan.

Medlemmarna uppmanar också andra till att våga prova spela teater.
- Alla är lika välkomna och om du tänker på det är det bara att chansa och kasta dig ut, tillägger Hilda.

Vill du också gå med?

Anmäl dig via Musikskolan Vänersborgs webbanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan fungerar bäst på dator eller surfplatta. Du går in under "Grupper" och väljer "Teater".

Har du frågor?

Kontakta Johanna Gregorc på e-post johanna.gregorc@vanersborg.se

Text: Frida

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook